Redukce peněz pro ČT teď není namístě, řešení je jinde, říká komunista Kováčik

11.03.2015 19:12

Předseda komunistického poslaneckého klubu Pavel Kováčik má za to, že iniciativa senátora Jana Veleby (SPO) na utažení finančních kohoutků České televize, kterou podpořil i prezident Miloš Zeman, není tou správnou cestou. Mělo by se prý udělat něco jiného.

Redukce peněz pro ČT teď není namístě, řešení je jinde, říká komunista Kováčik
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Kováčik

Kováčik je přesvědčen, že i v České televizi pracují poctiví lidé, kteří své zaměstnání chápou jako poslání poskytnout vyvážené informace občanům České republiky. Najdou se však i tací, kteří práci pro ČT berou jen jako zdroj příjmů. Omezení přítoku koncesionářských poplatků ale k rozlišení těchto dvou typů pracovníků nijak nepomůže.

O tom svědčí ostatně i skutečnost, že se stížnosti na ČT i na Radu pro rozhlasové a televizní vysílání čas od času objevují, ale mnoho se nemění. Situaci by zřejmě nezměnilo ani odvolání současného generálního ČT Dvořáka. Kováčik vidí cestu jinde.

Je spíše namístě zamyslet se nad koncepcí České televize. Kam by měla směřovat?

"Část zpravodajství je přebírána ze zahraničí, svým vlivem do obsahu se snaží zasahovat i Evropská unie. Již název tohoto média nese slovo česká a tou by také televize měla především zůstat. Má proklamovat názory našich občanů, politiků i odborníků, a to bez ohledu na to, kdo je momentálně politicky u moci. A proto jedním z řešení je začít jednat o celkové koncepci ČT, jejím hospodaření, případně dalším financování. Zastavení koncesionářských poplatků není podle mě opatřením, jež by zlepšilo kvalitu zpravodajství, které každý z nás denně sleduje,“ podotýká Kováčik.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…