Reflex účtuje: Zločinní rudí trpaslíci nás nebudou poučovat, kdo byl Havel

08.06.2014 17:19

Redaktor magazínu Reflex Jan Jandourek se ve svém nejnovějším příspěvku na webu týdeníku zaměřuje na osobu našeho prvního polistopadového prezidenta Václava Havla. Je prý vděčným terčem útoků „bolševiků“.

Reflex účtuje: Zločinní rudí trpaslíci nás nebudou poučovat, kdo byl Havel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Podobizna Václava Havla na pomníku sv. Václava

 „Skvadra všelijakých nul, komunistů, estébáků, milicionářů, lampasáků, pohraničníků a dalších normalizačních elit, včetně dnešních stalinistických komsomolců, se teď může vyřádit,“ vyjmenovává všechny ty, kteří se podle něho podílejí na verbálních útocích proti Václavu Havlovi, které prý v poslední době sílí.

Jandourek uznává, že ikona československého disentu a náš první polistopadový prezident byl člověk z masa a kostí a že chyboval. „Měl hodně žen, kouřil, měl prominentní postavení. Mít hodně žen a kouřit ale není stejný problém, jako mít jednu ženu a zavést totalitní režim a zradit přátele, jako třeba Hitler a Gottwald. Havel zastával dříve názory, které zní dnes podivně, všelijaké socialismy a představa o zrušení NATO,“ připouští Havlova negativa.

Celý komentář ZDE

Jedním dechem však dodává, že se ze svých chyb dokázal poučit. Někteří lidé si však podle něho ale stejně důvod k útokům na Havla našli. „Samozřejmě, že lidi dráždilo, že kázal o skromnosti a ošklivých hypermarketech a panelácích a jezdil mercedesem a měl 'domeček' v Portugalsku,“ píše.

Podle Jandourka je nefér rovněž pranýřovat Havla za jeho výrok o „humanitárním bombardování“. V politice prý intrikoval stejně jako náš další významný politik Tomáš Garrigue Masaryk. „Jeho (Havlův) pověstný výrok o 'humanitárním bombardováním' je věc vytržená z kontextu, řekl to jinak, což různým promiloševičovským a proruským myslitelům nevadí. To bombardování bylo správné asi tak, jak může být nějaké bombardování správné, když jde o to, zabránit diktátorským vraždám. Jinak není o co stát,“ argumentuje.

„Bolševici zase vylézají z Vltavy jako Čapkovi mloci. Dělají tsss, tsss a jsou děsně drzí. Tak naštěstí už s nimi máme své zkušenosti. Havel nebyl světec, ale zločinní rudí trpaslíci nás o tom nebudou poučovat. Ať zůstanou na zahrádkách poblíž kompostu jako historická kuriozita,“ doporučuje na závěr Jandourek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…