Řekněte Babišovi NE, vyzývá herec Pavelka

17.10.2013 14:36

Herec Ondřej Pavelka tvrdě zkritizoval miliardáře Andreje Babiše stojícího v čele hnutí ANO. Babiš podle něj jasně neprokázal, že nebyl spolupracovníkem komunistické Stb. Nedostavil se dokonce ani k soudnímu jednání v této věci. Ve vyjádření pro deník Právo Pavelka poznamenal, že Babiš podle jeho názoru představuje riziko pro směřování Česka, stejně jako vítězství levice ovládané prezidentem Milošem Zemanem.

Řekněte Babišovi NE, vyzývá herec Pavelka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš čelí nařčení, že za minulého režimu spolupracoval s komunistickou Státní bezpečností. Babiš nařčení opakovaně popírá. Vzhledem k probíhající předvolební kampani se však k soudnímu jednání v této věci nedostavil a tady Pavelka vidí riziko velké povolební blamáže. Slovenský Ústav paměti národa totiž přinesl podle deníku SME nové informace, jež mají dokazovat, že Babiš spolupracovníkem komunistické policie byl.

„Toto vypadá, že je pravý důvod, proč jste se k tomu soudu nedostavil, proč se tam nedostavili ani vaši svědci,“ viní Pavelka Babiše. „Riziko, že vaše kampaň je postavena na lži, je strašně velké, proto si myslím, že by vám všichni měli říct ne,“ uzavírá Pavelka.

Herec považuje za nepřijatelné, aby se do horních pater politiky dostal člověk, který s Stb spolupracoval. Průzkumy přitom ukazují, že část voličů je připravena Babiše podpořit. Je to prý možná ještě větší riziko než povolební nástup levice ovládané Milošem Zemanem.

Nevědí, o čem mluví

Na obvinění Ondřeje Pavelky následně zareagoval i sám Andrej Babiš. Na prvním místě připomněl, že herec Pavelka vyjádřil podporu Miroslavě Němcové z ODS, která se podle všeho snaží lídra hnutí ANO zdiskreditovat.

"Paní Němcová ani pan Pavelka samozřejmě nevědí, o čem mluví. U soudu už jsem byl v červnu a vypovídal jsem. Na stání minulý týden byli předvoláni svědci, kteří nedorazili, proto byl soud odročen na leden. Moje přítomnost nebyla soudem vyžadována. Protože vedu na rozdíl od ODS férovou kampaň, byl jsem mezi voliči," konstatoval Andrej Babiš. Dodejme, že miliardář se domáhá u bratislavského soudu očištění svého jména.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…