Rekonstrukce knihovny v Žatci se protáhne kvůli dřevomorce

03.07.2018 12:36

Žatec (Lounsko) 3. července (ČTK) - Rekonstrukce knihovny v Žatci se zřejmě protáhne do podzimu. Důvodem je výrazné napadení dřevěných konstrukcí dřevomorkou, které se ukázalo po odkrytí krovů a stropů. Investice, která měla být původně hotova v létě, se kvůli nutným vícepracím také prodraží, uvedlo vedení města na tiskové konferenci.

Rekonstrukce knihovny v Žatci se protáhne kvůli dřevomorce
Foto: wikipedia
Popisek: Žatec.

"Kvůli novým výdajům a upřesnění rozpočtu na opravu zastupitelstvo města v červnu rozpočtovým opatřením schválilo na knihovnu další dva miliony korun. Celková cena včetně dotace IROP by tak měla být 14 milionů korun," řekla starostka Žatce Zdeňka Hamousová (Volba pro město). Součástí projektu je také obnova vnitřního vybavení.

Anketa

Osvědčil se Andrej Babiš ve funkci předsedy vlády?

75%
25%
hlasovalo: 11194 lidí


Městskou knihovnu město původně plánovalo rekonstruovat už loni na jaře, stavbu ale odložilo kvůli hnízdění jiřiček. Rekonstrukce tak začala v listopadu 2017. Půjčování knih funguje v náhradních prostorách staré pošty na náměstí Svobody. Kvůli omezené kapacitě je tam i nabídka knih omezená, zbývající knihy jsou uloženy v záložním skladu. Čtenáři si je ale mohou objednat a knihovna jim je připraví během tří až pěti pracovních dnů. Přístup na internet i on-line služby fungují v náhradních prostorách bez omezení.

Pro čtenáře dočasné uzavření knihovny mimo jiné znamená, že si mohou knihy nechat déle, než bývá obvyklý měsíc. Knihovna výpůjční dobu po dobu rekonstrukce automaticky prodloužila o tři týdny. Bez omezení budou fungovat pobočky knihovny v základní škole v Jižní ulici a v obou domech s pečovatelskou službou.

stu hj

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…