Řepořiť! Ho*no na silnici, jako v Moskvě. Nenávidí Novotného. Šídlo si drsně utahuje z Ruska

11.12.2019 17:37

Hlavní průvodce satirickým pořadem Šťastné pondělí, Jindřich Šídlo, si spolu se svým mladším kolegou Konstantinem Sulimenkem tropili žerty z ruské státní televize. Mladý reportér maskovaný za ruského novináře vyrazil do pražských Řeporyjí, aby Rusům poreferoval, jak to vypadá v městské části, kterou řídí „šílenec“ Pavel Novotný (ODS), a takhle to dopadlo...

Řepořiť! Ho*no na silnici, jako v Moskvě. Nenávidí Novotného. Šídlo si drsně utahuje z Ruska
Foto: Repro youtube.com
Popisek: Starosta Řeporyjí Pavel Novotný během projednávání památníku vlasovcům

Někdy je realita, mírně řečeno, natolik zvláštní, že je téměř nemožné tropit si z ní žerty v satirickém pořadu. Ale ve Šťastném pondělí to přece jen zkusili a zareagovali na vystoupení řeporyjského starosty Pavla Novotného (ODS), kterého raději po pěti minutách živého vstupu ustřihli.

Anketa

Jak reagovat na střelbu v nemocnici v Ostravě?

hlasovalo: 15423 lidí

Na jedné straně se Rusům nebál připomenout fakta a jejich vlastní hříchy z doby druhé světové války a na straně druhé se nebál tropit si z Rusů dobrý den, když okatě ukazoval, že usíná ve chvílích, kdy mu v ruské televizi nadávali do bláznů. Před očima ruských diváků si dokonce připálil a v klidu zakouřil, aby ukázal, co si myslí o kritice znějící z ruské televize kvůli tomu, že navrhl v Řeporyjích postavit pomník vlasovcům.

Jindřich Šídlo svůj vtip začal pěkně zostra. Nikoli českým jazykem, ale s českými titulky oznamoval divákům, že se Řeporyje snaží vyhlásit Rusku válku, a ruská televize tedy pro jistotu poslala do pražské části svého válečného zpravodaje, aby zachytil situaci v místě.

A Konstantin Sulimenko se opravdu činil. Řeporyje ruským divákům popsal jako „Řepořitě“.

„Hlásím se vám živě z pražských Řeporyjí, spíše tedy Řepořitě. A proč to dělám? Zdejším starostou je Pavel Novotný. Ten samý Pavel Novotný, který byl ve vysílání stanice Russia 1. A tu jsem, abych vám prozradil, kdo doopravdy je Pavel  Novotný,“ prohlásil Sulimenko s vážnou tváří na kameru.

O pár vteřin později se na obrazovkách objevil bájný chlupatý yetti, ovšem poněkud přestárlý a s pleší. No, tohle je Pavel Novotný, ten stejný, který nám vyhlásil válku, zazněl ruský komentář s českými titulky. Je to starosta „Řepořitě“. Když zaznělo slovo Řepořitě, místo budov městské části diváci zhlédli simulaci jaderného výbuchu, aby bylo jasné, jak Ruská federace s touto pražskou městskou částí hodlá naložit.

Prošel si Řeporyje a u jedné zřícené budovy s hromádkou psích hovínek poblíž prohlásil, že mu Řeporyje přece jen trochu připomínají Moskvu.

Poté se rusky místních obyvatel zeptal, co si myslí o Novotném. A Pražané mu většinou nerozuměli. Jejich výroky, že reportérovi nerozumějí, byly divákům správně ideologicky přeloženy. „Jak vidíte, nikdo o něm nechce mluvit, všichni se ho bojí, nikdo ho neuznává,“ oznamoval rusky divákům Sulimenko.

Ještě před na oko plánovaným vyhlazením však Sulimenko s Novotným promluvil jako normální ruský novinář. „Pavle, seš debil? Ty m*dko zas*aná, seš rusofob?“ imitoval Sulimenko s nadsázkou ruské novináře v rozhovoru. A dozvěděl se, že Novotný není rusofob a proti Rusům nic nemá. Divákům však byla jeho slova přeložena tak, že Rusy nenávidí a chce z nich udělat potravu pro muslimy.

Poté představil divákům řeporyjskou budku s knihami a konstatoval, že by tam Novotný mohl umístit třeba fašistickou literaturu. „Neříkám, že tam ta fašistická literatura je, ale ona tam být může,“ vyložil divákům alternativní pohled na knižní budku. Tím se pořad „Jak se máte, kolonie“ pomalu nachýlil k závěru.

A zatímco na některých televizích končí podobné bloky pohledem na roztomilá zvířátka, Jindřich Šídlo s Konstantinem Sulimenkem využili tečku podstatně silnějšího kalibru a pustili divákům zpívajícího ruského prezidenta Vladimira Putina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…