Republikán: Obama je zvíře. Všechno zkazil

18.05.2016 12:41

Republikánský kandidát do amerického Senátu ze státu Florida Carlos Beruff se opřel do současného prezidenta Baracka Obamy. Opakovaně o něm na lokálním stranickém sjezdu hovořil jako o „zvířeti“ a obvinil ho ze zničení Ameriky a její armády.

Republikán: Obama je zvíře. Všechno zkazil
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Barack Obama, 44. prezident USA

Beruff ve svém proslovu hovořil k republikánským voličům na stranickém sjezdu v oblasti St. John ve státě Florida.

„Bohužel již sedm a půl roku toto zvíře, které nazýváme prezidentem, protože je ve skutečnosti opravdu zvířetem, až s chirurgickou přesností a velmi obezřetně a inteligentně ničilo naši zemi a rozebíralo naši armádu, a to pod ne jedním ministrem obrany, ale rovnou pod třemi. Všichni tři o tom navíc napsali knihu,“ prohlásil.

 

„Dříve či později vyjde najevo, že to bylo všechno součástí promyšleného plánu, on chce ze Spojených států vytvořit prostě jen jednu z mnoha zemí. Já nestojím o to, aby byly Spojené státy jen další zemí. Já chci, aby byly Spojené státy americké nejlepší zemí na světě,“ přednesl aplaudujícímu davu.

Beruff je jedním z pěti republikánských kandidátů, kteří se ucházejí o post odstoupivšího floridského senátora Marka Rubia. Beruff působí na trhu s nemovitostmi, a proto je často přirovnáván k Donaldu Trumpovi. Minulý měsíc Beruff svým výrokem dokonce Trumpa „předčil“, když volal po úplném zákazu vstupu do Spojených států pro všechny lidi z Blízkého východu, tedy nejen pro muslimy, jak by si přál Trump.

I přes určitý stupeň popularity, který si Beruff svými výroky získal, ovšem i nadále stojí daleko za ostatními kandidáty na post senátora Floridy. Podle volebních průzkumů Huffington Post by pro něj momentálně volilo jen jedno procento respondentů.

Demokratický kandidát na tentýž post Patrick Murphy výroky Beruffa odsoudil. „Výroky pana Beruffa jsou nejen urážlivé, ale vysoce znevažující službu, kterou prezident Obama pro naši zemi učinil,“ cituje Murphyho Huffington Post.

 

reklama

autor: fib

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …