Respekt o výhrůžkách Liškovi ze strany Bílých médií. A následném pátrání

01.12.2013 17:04

Týdeník Respekt zítřejším vydáním zřejmě odtroubí nový zásah státní moci proti tzv. pravicovým extremistům. Jak je zřejmé z upoutávky na internetových stránkách časopisu pražské levicově-liberální kavárny, nepřítelem číslo jedna budou „bad boys“ provozující stránky White Media. Potíž je v tom, že doména je registrovaná ve Spojených státech, česká policie tak na ně byla krátká. To by se prý ovšem mohlo změnit.

Respekt o výhrůžkách Liškovi ze strany Bílých médií. A následném pátrání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Strany zelených Ondřej Liška

Jak si už dříve Policie ČR, nejrůznější odborníci na extremismus či lidská práva i mnohé sdělovací prostředky stýskali, doména je registrována v USA, vztahují se na ni tamní zákony, které umožňují mnohem širší svobodu projevu než u nás, napsala Jana Niedermeierová koncem léta na internetovém zpravodajském deníku iDnes.cz.

Ukázka z článku z nejnovějšího vydání Respektu popisuje slovní útoky na někdejšího ministra a předsedu levicové Strany zelených Ondřeje Lišku, který je liberálnímu Respektu názorově poměrně blízký. Kamil Mašek, postava z článku, zřejmě radikalizující se militant, na webu našel číslo mobilního telefonu bývalého ministra školství a šéfa zelených Ondřeje Lišky, zavolal mu, představil se jako zástupce Bílých médií a šel k věci: „Ty svině, ty chráníš negry! Co si myslíš, najdem si tě,“ řekl exministrovi a zavěsil. 

Večer před tím dostal Liška SMS zprávu podobného znění. S obsahem výhrůžek se obrátil na policii a zároveň sám začal pátrat po tom, co přesně White Media jsou. "V tu chvíli se před ním otevřel do té doby úplně neznámý svět. Svět, jehož byl již delší dobu součástí, aniž to tušil,“ píše dále ve svém článku Ondřej Kundra s dovětkem, že web Bílá média cíleně vyhledává své terče a slibuje zásadní proměnu společnosti v rasově čistý stát. Ondřej Kundra se snažil zjistit, co jsou Bílá média zač a kdo jsou lidé, kteří za nimi stojí a nikdy nechtěli být vidět.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

14:47 Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

Studentská pečeť za 104,90? Je to pravda. Tolik už stojí čokoláda, která ještě loni byla pod stovku.…