Respektujme, vyzval Novotný po soudu s Babišem. Pak se rozjel: Svin*. Kreténský nevděčný národ...

09.01.2023 22:58 | Ze sítí

Měli bychom to respektovat. K osvobození Babiše v kauze Čapí hnízdo se na sociální síti vyjádřil řeporyjský starosta Pavel Novotný. Po pár smířlivých slovech k rozsudku se ale do Babiše zostra pustil a o vulgarismy opět nebyla nouze.

Respektujme, vyzval Novotný po soudu s Babišem. Pak se rozjel: Svin*. Kreténský nevděčný národ...
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Řeporyjský starosta Pavel Novotný

Pro bývalého premiéra a prezidentského kandidáta Andreje Babiše aktuálně kauza Čapí hnízdo končí. Řekl to dnes na brífinku v Průhonicích u Prahy poté, co soud jeho a jeho někdejší poradkyni Janu Nagyovou nepravomocně osvobodil.

Babiš řekl, že je pro všechny české občany dobrou zprávou, že žijeme v právním státě. Radost ze zproštění obžaloby má hlavně kvůli rodině a nejbližším spolupracovníkům. Expremiér se omluvil za to, že kauzu v minulosti nazval politickým procesem. Trvá ale na tom, že šlo o politické trestní stíhání.

Pro mnoho lidí bylo osvobození Andreje Babiše překvapivým vyústěním celého procesu. A také hodně nepříjemným vyústěním, jak ukazuje například starosta Řeporyjí Pavel Novotný, který rozhodnutí soudu v kauze Čapí hnízdo okomentoval na svém twitterovém účtu. Babiše sprostými slovy nešetřil:

„Měli bychom to respektovat. Také si nechodím k soudu pro spravedlnost, tam se chodí pro rozsudek. A má-li ta svině být prezidentem, bude to vůle lidu. To se kreténským, nevděčným národům stává. Přijde mi vše v rovnováze. Dlouho nebyla válka, nevíme coby. Je mi líto juniora. Amen,“ zněl jeho tweet.

 

 

K Babišově kandidatuře na Hrad pak ještě připojil názory v následné diskusi: „Moje paní je z Přerova, ale rozumí, proč má vybírat mimo sféru psychopatů, co rozkrádali stát za pomoci st. aparátu. Že kandidát Babiš se na tu funkci nehodí,“ uvedl Novotný.

 

 

V dalším komentáři vzpomněl Babišovu komunistickou minulost a kritizoval přímou volbu včetně voličů: „Máme právo zvolit si zlodějského estébáka a svini. Vůle lidu. Nevděčný národ bez kompetence volit si přímo prezidenta,“ konstatoval.

 

 

„Udělám cokoli pro kamarády, pro Českou republiku i proti té svini Andreji Babišovi staršímu,“ reagoval pak na příspěvek jednoho z uživatelů, který připomněl jeho přátelení se s „nemocným“ Babišem juniorem.

 

 

Babiš dnes poznamenal, že celá záležitost byla pro něj i pro jeho rodinu obrovským traumatem. Šest let podle něj museli bojovat s nepravdou. „Opakovaně jsem tvrdil, že jsem nikdy nic nezákonného nespáchal, neporušil jsem zákon. Tato kauza byla vždycky využita v rámci různých voleb,“ uvedl.

Poděkoval své manželce Monice a rodině i Nagyové, která je podle něj statečnou ženou, jež „měla tu smůlu, že Babiš šel do politiky“. Po vyhlášení rozsudku soudu Babišovi telefonoval prezident Miloš Zeman, aby mu poblahopřál. Pro Babiše to bylo povzbuzení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…