Řežba po Babišově výroku v tisku: Kalousek jde demonstrovat. Topolánek se zuřivě pohádal s voliči

20.04.2019 17:20

Premiér Andrej Babiš prohlásil, že na svou funkci ministerského předsedy nerezignuje ani v případě, pokud ho státní zástupce v kauze Čapí hnízdo obžaluje. Informoval o tom deník Mladá fronta Dnes. Zopakoval, že je to celé politický proces. To nejen ze strany opozice vyvolalo řadu alarmujících ohlasů týkajících se i výměny ministra spravedlnosti. Tady jsou některé z nich.

Řežba po Babišově výroku v tisku: Kalousek jde demonstrovat. Topolánek se zuřivě pohádal s voliči
Foto: screen TN.cz
Popisek: Andrej Babiš v rozhovoru TV Nova

Předseda vlády Andrej Babiš je obviněný z dotačního podvodu a z poškození finančních zájmů Evropské unie. Policie ho ve středu navrhla obžalovat a návrh nyní posoudí žalobce. Údajný podvod s padesátimilionovou dotací EU na stavbu areálu Čapí hnízdo vyšetřovala policie déle než tři roky.

To, že v souvislosti s tím premiér hovořil o politickém procesu, opět pořádně znepokojilo předsedu ODS Petra Fialu. Je toho názoru, že pokud Babiš po pěti letech u moci připouští, že jsou v ČR možné politické procesy, je to vizitka ministrů spravedlnosti za ANO.

I v tomto kontextu je podle Fialy ale alarmující, že změnu ministra spravedlnosti oznámil krátce poté, co se objevila zpráva, že bude obžalován z dotačního podvodu.

Zdeněk Esterka poté Fialu v komentáři upozornil, že bez ohledu na to, co se děje v dnešních dnech, by mu doporučil, aby si zametli před vlastním prahem bordel, na jehož vzniku se tak aktivně sama ODS v minulosti podílela a sama jej, dokud to šlo, využívala a zneužívala ve svůj prospěch. „Paměť je sviňa,“ poznamenal.

„Jako ‚politický proces‘ je označováno řízení, kde výsledek neleží v rukou příslušné jurisdikce, ale rozhoduje o něm politická moc,“ napsal ve své reakci předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek s tím, že o to se Babiš snaží celou dobu a to mu nesmíme dovolit. „Nejde o nic méně, než o právní stát,“ dodal.

Lidé ale Kalouskovi ve svých reakcích vyčetli, že sami Babiše stvořili a sami mu to vše dovolili. Babiš je podle nich kombinace estébáckých dovedností a „podnikání“ devadesátek a je důsledkem nedostatečného očištění společnosti od komunistů.

Někteří jej dokonce prosili, aby podpořil nějakou demonstraci. To ale Kalousek odmítl se slovy, že rád na nějakou přijde. Ale kdyby prý začal na demonstraci lidi zvát, tak by prý začaly „Babišovy hnojomety“ povykovat, že to organizuje a Soros platí.

Poslanec Jan Bartošek (KDU-ČSL) je zase velmi zvědav na to, jaká bude reakce sociální demokracie, dojde-li na to, že bude premiér obžalován. „Nepatřilo to k nepřekročitelným podmínkám koaliční spolupráce?“ připomíná.

Expremiér a neúspěšný kandidát na prezidenta Mirek Topolánek vzpomněl, že každý z demokratických politiků po listopadu 89 alespoň jednou vyřkl větu „patříme na západ“. Dnes soudí, že se velmi mýlili. „A jak směšní jsme téhle partě estébáků a komoušů, čekající a tvořící svou novou příležitost, museli připadat,“ okomentoval Babišův vzkaz, že nehodlá rezignovat ani když jej státní zástupce obžaluje.

Poté ještě všem, kdo mu devět let po konci v politice přičítají k dobru Babiše, vzkázal: „Jestli je to vaše kocovina z vlastního voličského omylu, tak do mě. Jestli ho hodláte volit i nadále, tak si trhněte a jděte diskutovat k němu. Prosím!“

 

„To je excelentní žvást,“ napsal Topolánkovi přispěvatel do následné diskuse. Dodal, že lidi dlouho volili tzv. pravici, ačkoliv do ní po 89 přešla spousta bývalých komoušů. Ale jen do té doby, kdy už těch prasáren a zlodějin bylo prostě dost. „Sami jste si to zavinili,“ vzkázal mu. „Jasně. Preferujete větší prasárny a větší zlodějny. Rozumím. A přemýšlel jste někdy nad tím, že by to mohlo být jinak? Zkuste to,“ poradil mu Topolánek.

Jeho komentář doběla rozpálil i uživatele vystupujícího jako Cen, ten Topolánkovi připomněl, že veškerá zkáza naší země započala jím – „buranem ze Vsetína“, který si dobyl Prahu. „Od tvý doby se datujou všechny průsery. Kmotři, korupce, zlodějiny atd.,“ dodal rozčíleně. Expremiér mu odvětil, že kdyby to tak bylo a bylo to tak jednoduché, tak by to skončilo s jeho odchodem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…