Režisér Troška: Jestli vláda vede zemi dobře? Vy srandisti...

30.03.2012 8:08

Názory na vládní kabinet Petra Nečase jsou od samého začátku extrémně vyhrocené. Svědčí o tom i velká anketa, kterou zveřejnil deník MF Dnes a ve které hodnotilo vládu sto osobností České republiky.

Režisér Troška: Jestli vláda vede zemi dobře? Vy srandisti...
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Petr Nečas v Otázkách Václava Moravce

Populární režisér Zdeněk Troška zastává názor jako většina společnosti (podle průzkumů) a s výkonem kabinetu je velmi nespokojen. "Na otázku, jestli vláda vede tuto zemi dobře, lze odpovědět: vy žertéři," řekl režisér. Dodal, že v historii proběhly tři slavné defenestrace a není důvod, proč by nemohlo dojít ke čtvrté.

Ředitel Národního parku Šumava a bývalý člen vlád Václava Klause Jan Stráský prohlásil, že česká politická kultura naprosto upadla. Vláda se podle jeho slov snaží naplnit své sliby, ale jednotlivci jí "hází" klacky pod nohy. Soudí rovněž, že společnost by neměla podceňovat pokusy některých podnikatelů "ovládnout politiku".

Farmář Petr Pávek označil vládu jako "nejhorší za posledních dvacet let". Soudí, že jediným řešením je vyházet všechny její členy z oken. "Jestli všechny vlády kradly, tak tahle doslova ruinuje naši zemi," řekl rozzuřený farmář.

Vláda Petra Nečase nenadchla ani bývalou disidentku a signatářku Charty 77 Jarmilu Stibicovou z Pardubic. Podle jejího názoru nikam nevedou stálé výměny ministrů a "flikování". Kabinet podle jejích slov Česko dobře nevede a v současném okamžiku nevidí žádnou naději na zlepšení situace. Řešením by prý mohly být předčasné volby a nové rozdání karet.

Výtvarník Antonín Vojtek zastává zcela opačný názor a tvrdí, že v Nečasově vládě vidí velká pozitiva pro Českou republiku. "Přes všechny špatné věci dělá totiž nekompromisní kroky, které povedou ke ke snižování státního dluhu. To považuji za velmi dobrou věc," prohlásil Vojtek.

Poněkud pochmurný charakter má hodnocení převora kláštera ve Vyšším Brodě Jana J. Berky. Soudí, že vláda zemi dobře nevede neboť úsporné škrty dopadají na mladé rodiny, seniory a postižené. Duchovní je přesvědčen o tom, že je třeba návrat k chápání politiky jako služby bližnímu, aby byla naplněna slova Ježíše Krista "nepřišel jsem, abych si nechal sloužit, ale abych sloužil".

Velmi ostře kritizuje vládu známý buřič, režisér Břetislav Rychlík. Poslední události prý překonaly i ty nejotřesnější představy a převyšují i slovenskou Gorilu. "Odmítám financovat rozkrádání veřejných peněz politiky, mafiány, kamarády politiků, kmotry a šibaly. To není demokracie," řekl režisér.

Opačný názor zastává Karel Ksandr, ředitel muzea v Praze. Vláda podle jeho mínění dělá maximum proto, aby "to v naší zemi dobře dopadlo" a věří, že bude lépe. "Myslím, že řešení je jedno jediné - musíme všichni šetřit," prohlásil Ksandr.

 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bob

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

VIDEO z Mannheimu. Jen pro otrlé. Útok nožem, pak nastupuje policie

11:28 VIDEO z Mannheimu. Jen pro otrlé. Útok nožem, pak nastupuje policie

Nožem s dlouhou čepelí zranil v pátek na tržišti v Mannheimu muž s „migračním pozadím“ několik lidí,…