Řidič Smetana čeká na rozsudek a někdo počmáral ODSačku: Íčkova bílá klisna

24.08.2012 6:35

Olomouckého řidiče autobusu Romana Smetanu, jenž po městě pomaloval desítky reklamních polepů politiků, čeká v nejbližších dnech rozsudek. Ten by měl zaznít do konce měsíce srpna. Spoluobčané města se už nyní pro jeho podporu rozhodli k podobným činům. Na velké části z nově vylepených plakátu se totiž objevily nové tykadla či hlášky.

Řidič Smetana čeká na rozsudek a někdo počmáral ODSačku: Íčkova bílá klisna
Foto: repro YouTube.com
Popisek: Roman Smetana, za počmáraný plakát 100 dní vězení

Rozsudek by měl zaznít do konce srpna, ale tento týden to nebude,“ sdělil pro Lidové noviny mluvčí soudu Petr Knötig.

Mezitím však začal souboj lidí, kdo z nich bude na nově vylepených plakátech politiků originálnější. Alespoň co se týká doplnění, ať už textu, či jiných doplňků. Jinde se dokonce už obětí nestávají pouze billboardy sociální demokracie, teď jsou znovu počmárány i plakáty ODS. Tak například kandidátka na hejtmanku za občanské demokraty Markéta Záleská byla na jednom z nich označena jako Íčková bílá klisna. (Íčko byl přezdíván Ivan Langer, kterému dělala asistentku).

Lidé se pro podporu olomouckého řidiče rozhodli i k boji přes internet. Vznikl totiž nový web, kde se objevují zásadní dokumenty k případu včetně podkladů pro rozhodování Nejvyššího soudu.

Původní rozsudek nad Smetanou zněl pokuta 15 667 korun. Tu však muž odmítl zaplatit z důvodu možné exekuce. Jenže odmítl i trest veřejně prospěšných prací i následný návrh na domácí vězení. Soudkyně Markéta Langerová – manželka bývalého volebního lídra ODS Ivana Langera – se proto rozhodla trest přehodnotit na 100 dní ve vězení. Ani tam však Smetana v termínu nenastoupil. Nyní tak u soudu leží další obžaloba Smetany. Tentokrát za to, že se vyhýbal nástupu za mříže.

Bývalý ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (ODS) vidí kauzu olomouckého řidiče jinak. Akci muže vidí jako formu komunikace politiků a veřejnosti. Dá se tedy přečin hodnotit různě.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …