Říkal jsem, že tohle nebudu tolerovat, vysvětloval ministr Žák další vlnu vyhazovů

01.10.2013 19:17

Další personální zemětřesení na vysokých postech v oblasti dopravy by již nastat nemělo. V rozhovoru pro Českou televizi to uvedl ministr dopravy v demisi Zdeněk Žák, který dnes odvolal šéfa Ředitelství silnic a dálnic Davida Čermáka, šéfa Ředitelství vodních cest Jana Skalického a ředitele Drážního úřadu Pavla Kodyma.

Říkal jsem, že tohle nebudu tolerovat, vysvětloval ministr Žák další vlnu vyhazovů
Foto: red
Popisek: Hejtman Michal Hašek jednal s ministrem dopravy Žákem

„Já jsem jednoznačně konstatoval, že když je doba zralá na personální změnu, tak jí provedu,“ nechal se slyšet Žák v České televizi. Doplnil, že v situaci, kdy jsou ve firmách propláceny podezřelé faktury a tím hrozí veřejným rozpočtům ztráty, tak je nucen konat. "A já jsem řekl, že jestli se něco takového stane, tak konat budu," dodal.

Spekulaci, že by se nyní kývala židle také pod šéfem Řízení letového provozu ČR Janem Klasem, však vyvrátil. „Nepřímo tím říkám, že v tuto chvíli neplánuju další personální změny,“ dodal.

Dosud největší personální obměnu prosadil Žák v Českých drahách, které krátce po jeho nástupu opustil management v čele s dlouholetým generálním ředitelem Petrem Žaludou. Ministr v demisi se dříve netajil ani snahou provést personální změny v další státní organizaci, Správě železniční dopravní cesty.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…