Rohlik.cz nebude kupovat od organizátora protestu zemědělců. Chce tím ukázat podporu principům

19.02.2024 20:04

Online supermarket Rohlík.cz dnes oznámil, že ukončuje spolupráci se zemědělskou a potravinářskou společností Rabbit CZ podnikatele Zdeňka Jandejska, který je jedním z hlavních organizátorů současných protestů zemědělců v Praze, informuje o tom server Novinky. Jednání organizátorů protestů, zejména jejich rozhodnutí brát veřejnost jako rukojmí v politickém boji, považuje Rohlík.cz za nepřijatelné.

Rohlik.cz nebude kupovat od organizátora protestu zemědělců. Chce tím ukázat podporu principům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Jandejsek

Internetový prodejce potravin Rohlík.cz podle serveru bude produkty od Rabbit CZ nabízet do vyprodání zásob, další už objednávat nebude.

„Lokální farmáře podporujeme, neférové chování ne,“ uvedl majitel skupiny Rohlik Group Tomáš Čupr.

V tiskové zprávě společnost vysvětlila že v souladu s hodnotami společnosti a v reakci na aktuální „zemědělské“ protesty Rohlík.cz nesouhlasí s metodami iniciativy, které omezují osobní svobody ostatních obyvatel a brání veřejnosti v běžném životě.

„Chceme tímto krokem zdůraznit, že podpora, kterou poskytujeme, je založena na principech udržitelného rozvoje, férového jednání a vzájemného respektu. Není možné, aby jedna skupina držela za rukojmí celou veřejnost a ohrožovala to, o co společně usilujeme. Naši zákazníci jsou pro nás vždy na prvním místě, a proto se rozhodujeme především v kontextu služeb pro ně,“ prohlásil Čupr.

Rohlik.cz se takto veřejně angažuje už poněkolikáté, třeba v roce 2019 přestal kvůli premiéru Babišovi odebírat pečivo z pekárny Penam.

Zemědělce Jandejska si vzal odpoledne do pera i komentátor Hospodářských novin Petr Honzejk. Ten svým čtenářům vysvětlil, že Jandejskovy argumenty jsou „čistým fašismem“.

V Jandejskových výrocích, jak jsme mohli slyšet v rozhovoru se šéfredaktorem dezinformačního webu Protiproud a bývalým mluvčím Václava Klause Petrem Hájkem, je všechno: Odpor k liberální demokracii, která se údajně přežila, konspirační teorie o spiknutí demokratů za účelem vyvraždění tří čtvrtin světové populace, snění o vytvoření jakési odborné vlády „zespoda“, do které už jeho hnutí chystá „odborníky“. Je to děsivá ideologie,“ napsal.

A ještě děsivější je, že se s ní Jandejskovi daří řadu lidí, byť zpravidla nedotčených humanitním vzděláním, oslovit,“ dodává.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Humanitní vzdělání., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusevon Rammstein , 19.02.2024 23:00:57
Tímto vyzývám všechny, kdo využívají služby toho rohlíkovýho ......., aby s tím přestali. Bojkot a krach je jediná medicína.

|  11 |  0

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …