Rok a půl se o problémech s kabely v tunelu Blanka vědělo a nic, diví se ministr Ťok

11.03.2015 19:22

Dan Ťok byl dnes hostem pořadu Interview v ČT24. Podle něj by se měl změnit současný systém výstavby a oprav silnic a dálnic a pracovat by se mělo sedm dní v týdnů a tam, kde to jde, i 24 hodin. V posledních letech se toho prý moc neudělalo a je potřeba něco začít dělat. Vyjádřil se i k tunelu Blanka, o kterém si myslí, že se problém s kabely mohl řešit již mnohem dříve, jelikož se o problému vědělo.

Rok a půl se o problémech s kabely v tunelu Blanka vědělo a nic, diví se ministr Ťok
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr dopravy Dan Ťok

Dle jeho názoru se v posledních letech v České republice téměř nestavěly žádné silnice a to chce prý změnit. Byl prý obměněn management Ředitelství silnic a dálnic, který konečně bude dle Ťoka vytvářet nové silniční projekty, jež budou realizovány.

Hlavní změnou by podle něj mělo být umožnění výstavby a opravy silnic a dálnic i přes víkendy, a tam, kde to bude mít smysl, i 24 hodin denně. Na frekventovaných silnicích a dálnicích by se mělo stavět v noci tak jako například v Německu či Rakousku, aby se neomezoval provoz během dne.

Podle jeho názoru bude vyšší cena výstavby v pořádku, jelikož pracovníci budou pracovat v noci a o víkendy za vyšší sazby. Ovšem je to prý v porovnání se ztrátou času lidí na ucpaných a omezených dálnicích a silnicích mnohokrát méně nevýhodné.

Dan Ťok v pořadu prohlásil, že je rozdíl mezi ředitelem stavební firmy a ministrem dopravy. Když prý byl ve firmě, stačilo jeho rozhodnutí a práce se provedla. Jako ministr dopravy však sice rozhodnout musí také, ale následuje schvalovací procedura, jelikož se jedná o stát a musí se tak také jednat.

Redaktorka pořadu se dotázala ministra dopravy, co si myslí o tunelu Blanka v souvislosti s opětovným odložením otevření z důvodu špatné kabeláže. Ten řekl, že doufá v brzké vyřešení problému, ale udivuje se, že se problém neřešil již dříve. "Rok a půl se ví o problémech s kabely, ale nikdo to neřešil,“ prohlásil v pořadu Dan Ťok. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…