Romská strana varuje před rasismem. Obrátila se i na Zemana

07.12.2013 20:47

Romská demokratická strana (RDS) chce s budoucí koaliční vládou vést dialog a jednat o podobě zákonů o sociálním podnikání a sociálním bydlení. Kromě toho její zástupci usilují o setkání s prezidentem Milošem Zemanem.

Romská strana varuje před rasismem. Obrátila se i na Zemana
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Romské demokratické strany Miroslav Tancoš

"Pevně věříme, že sociální vláda pana Bohuslava Sobotky, která nastoupí, s námi povede dialog o pracovním uplatnění a důstojném bydlení pro Romy i pro sociálně slabší občany," řekl předseda RDS Miroslav Tancoš po dnešním jednání programové konference strany.

Setkání s představiteli státu

Podle Tancoše by se setkání s hlavou státu Milošem Zemanem mohlo uskutečnit buď už během příštího týdne nebo začátkem ledna. Zástupci strany osobně hodlají navštívit také předsedu Senátu Milana Štěcha (ČSSD) a předsedu Poslanecké sněmovny Jana Hamáčka (ČSSD).

Do budoucna chce RDS, která vznikla jako politická strana v polovině srpna letošního roku, usilovat například o zlepšení podmínek v sociálních ubytovnách a řešit situaci bezdomovců.

reklama

autor: adr, čtk

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…