Rote Kurve. V Německu pomáhají i chuligáni

22.07.2021 11:57

Západ Německa se stále vzpamatovává z ničivých přívalových dešťů. Stejně jako po řádění tornáda na Moravě, se i na západě Německa objevilo velké množství dobrovolníků, kteří pomáhají s odklízením sutin, bahna, větví a kamení přihnaných divokou vodou. Mezi dobrovolníky jsou politici i fotbaloví ultras. O tom, že pomocnou ruku k dílu přiložili i fotbaloví chuligáni, informuje server Deutsche Welle.

Rote Kurve. V Německu pomáhají i chuligáni
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Povodně v Německu v červenci 2021

V Erftstadt-Bliesheimu, v malém městě mezi Kolínem nad Rýnem a Bonem, dnes na modré obloze září slunce. Jenže před pár dny se místní říčka rozvodnila na své historické maximum a město s 3 600 obyvateli zdevastovala. Teď tu pomáhá velké množství dobrovolníků, členové neziskových organizací, ale také fotbaloví fandové. Mezi nimi je i asi 200 příznivců nedalekého bundesligového klubu FC Kolín nad Rýnem.   

„Chceme lidem pomáhat,“ uvedl Kai, jeden z fotbalových fanoušků. „Kdybyste se ocitli v takové situaci, chtěli byste, aby vám někdo pomohl; jde o to, abyste se postarali o své bližní,“ dodal. 

Úsilí fanoušků podle serveru koordinuje „Coloniacs“, jedna z kolínských skupin hardcore ultra, která je obvykle známá svou hlasitou podporou, vlajkami a choreografiemi na zápasech Bundesligy.

Fotbaloví fandové poslali ve sbírkách na 35 tisíc euro a velké množství přikrývek, oblečení a dalších věcí. Lidé organizující předání pomoci na místě museli fotbalové fandy požádat, aby pro tuto chvíli již nic neposílaly. Místní sklady se podařilo naplnit až po strop.

Podobně se zachovali také ultras fotbalového Levrkusenu a přispěchali na pomoc poničenému městu. S pomocí neváhali ani nejtvrdší fandové Borussie Dortmund.

Stranou ale nezůstali stát ani fotbaloví fandové z měst, která povodeň nezasáhla. I oni přišli nabídnout pomoc do míst, kde napršelo. Jde například o fanoušky Hannoveru ze skupiny „Rote Kurve“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…