Rozbitá hlava kladivem, zahrabané tělo v lese, bodnutí do zad... Jeden soud, tři vraždy, všechno imigranti

05.05.2017 7:26

Německo je považováno za příkladnou multikulturní zemi, což s sebou ovšem čas od času přináší temnou stránku věci. Deník Bild píše o třech závažných trestných činech, které mají na svědomí právě migranti. V poslední době je řešil soud v Lipsku.

Rozbitá hlava kladivem, zahrabané tělo v lese, bodnutí do zad... Jeden soud, tři vraždy, všechno imigranti
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Přes dva tisíce uprchlíků, co musely opustit vysídlovanou calaiskou džungli, se usadily v desátém pařížském okrsku kolem stanice metra Stalingrad

V prvním případě před soudem v Lipsku stanulo „povedené“ syrské trio, které je obviněno z úkladné vraždy svého krajana. Sedmnáctiletá syrská dívka Santa Maria, její o čtyři roky starší kamarád Mohammad A. a její matka Entessar A. měli v listopadu 2015 vylákat svého třicetiletého krajana Farhada S. a poté jej brutálně zavraždit. Dlouhé měsíce zůstalo jen u podezření, protože nebylo nalezeno tělo oběti.

Vše se změnilo až letos v březnu, kdy tělo nebohého syrského překladatele našel zabalené v igelitovém pytli lesní dělník. Trojice Syřanů měla zálusk na jeho peníze a také jej nakonec okradla přibližně o 10 500 eur. Sedmnáctiletá dívka, nejmladší z obviněných, se navíc snažila zamést stopy, když tvrdila, že od Farhada S. dostala textovou zprávu. Jak se ale později ukázalo, v době údajného zaslání zprávy byl již syrský překladatel mrtev.

Na jeho zmizení policii jako první upozornil jeho pětatřicetiletý bratr Freidun. „Bratr denně volal naší matce. Když tak jednou neučinil, hned jsem šel na policii. Bylo mi jasné, že se mu muselo něco stát. Snažil jsem se jej hledat na vlastní pěst. Našel jsem jeho auto na internetu a v jeho e-mailu přistály fotografie z rychlostních kamer, na které byli všichni tři obvinění. Šel jsem s tím přímo za Santa Marií. Když mi ukázala ty SMS, věděl jsem, že je vše ztraceno.“

Celý text v němčině nalezenete ZDE.

Jak píše Bild, bezpečnost v Lipsku vážně ohrožují také gangy kosovských Albánců. „Tento týden však kariéra v gangu pro jednoho ze členů, Argjenta K., s největší pravděpodobností skončila. Čelí obvinění z vraždy stejně starého tuniského migranta. Počíhal si na něj na zastávce poblíž Stuttgartské ulice, kde jej dvakrát bodl do zad a usmrtil. Důvodem k vraždě byla urážka rodinné cti. O několik dní před tím měla oběť několikrát udeřit vrahova bratra. Argjentu K. hrozí až patnáct let ve vězení.

Neméně brutální je i třetí případ vraždy, který se ocitl před soudem v Lipsku. Sedmatřicetiletý tuniský kuchař Faouzi A. je obviněn z vraždy tuniského manželského páru. Loňského třiadvacátého července těsně po půlnoci zazvonil na zvonek bytu, kde manželé bydleli. Když Ali T. otevřel dveře, okamžitě dostal úder kladivem do hlavy. Poté pachatel vnikl do bytu a kladivem roztříštil lebku také Aliho manželce Haidě, které navíc zasadil jednadvacet ran nožem. „Pachatel patrně pro svoji vysokou nebezpečnost vězení již nikdy neopustí,“ píše Bild.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…