Rozhlas si zjišťuje, jak jsou posluchači spokojení. Za cenu toho výzkumu koupíte na Moravě byt

04.10.2019 13:51

KAM JDOU VEŘEJNÉ PENÍZE V minulých dnech jsme se věnovali utrácení veřejnoprávního Českého rozhlasu. Zaměřili jsme se na peníze, které byly použity na catering a zajištění obsluhy na společenských akcích. Nejdříve jsme psali o slavnostním otevření kavárny, které vyšlo na téměř 200 tisíc korun. Další bylo slavnostní setkání po zahajovacím koncertu Symfonického orchestru Českého rozhlasu, kde občerstvení pro pozvané přišlo na více než 320 tisíc korun. Nyní máme k dispozici smlouvu s výzkumnou agenturou STEM/MARK v hodnotě 820.380 korun za výzkum, který nese odborný název Evaluace 2019 – kvantitativní výzkum.

Rozhlas si zjišťuje, jak jsou posluchači spokojení. Za cenu toho výzkumu koupíte na Moravě byt
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Cílem výzkumu je popsat aktuální pozici ČRo v povědomí posluchačů rádia a hodnocení toho, jak je naplňováno očekávání posluchačů vztažené k úkolům veřejnoprávního rozhlasu. Dotazník bude sledovat silné a slabé stránky vysílání stanic ČRo v kontextu ostatních rádií, vnímání role veřejnoprávního média, očekávání spojená s touto rolí, míru spokojenosti s tím, jak tuto roli naplňuje Český rozhlas, reflexi programových změn vybraných stanic a celkovou spokojenost s programem stanic ČRo, které respondenti poslouchají,“ stojí ve smlouvě, kterou má naše redakce k dispozici.
 
Celý výzkum bude realizován jako kombinace dotazovacích metod CAWI a CATI, tedy dotazování po telefonu a vyplňování online dotazníku s náročností vyplňování v rozsahu přibližně 20 minut. Osmdesát procent respondentů vyplní dotazník a pouze 20 procent bude dotazováno po telefonu, celkem půjde o šest tisíc odpovídajících. Potenciální respondent musí minimálně jednou týdně poslouchat rádio a být ve věku mezi 15 až 79 let.
 
 
Zahájení příprav výzkumu proběhlo 6. září, data se sbírají od 11. září do 14. října, následně od 15. do 29. října bude mít agentura čas na zpracování výsledků a do konce října musí své výstupy dodat.
 

Anketa

Vadilo vám, že Karel Gott podepsal tzv. Antichartu?

11%
89%
hlasovalo: 36028 lidí
 
Co konkrétně Český rozhlas od agentury za 820.380 korun obdrží? Bude to závěrečná zpráva v podobě prezentace v PowerPoint s formulací doporučení, tabulky obsahující celkové výsledky a výsledky dělené podle výběrových kritérií jako je věk, pohlaví, vzdělání či posluchači vybraných stanic. Dále datový soubor s odlišením respondentů dotazovaných CAWI a CATI a v případě potřeby dokonce proběhne osobní prezentace zprávy v sídle Českého rozhlasu.
 
Rozhodně se nejedná o jedinou spolupráci mezi veřejnoprávním médiem a firmou STEM/MARK. Již koncem března letošního roku si Český rozhlas objednal výzkum, který testoval hudební tituly pro ČRo Dvojka, za ten rozhlas zaplatil 446.490 korun. Měsíc poté přišla další objednávka, tentokrát na online panelový výzkum posluchačů ČRo Vltava v hodnotě 422.290 s cílem vytvořit podklad pro dramaturgii této stanice.
 
Dohromady za tento rok se tedy jedná o 1.689.160 tisíc korun, co veřejnoprávní rozhlas zaplatil společnosti STEM/MARK za tři výzkumy. 
 
ParlamentníListy.cz se soustavně věnují upozorňování na smlouvy státních, krajských a městských institucí. Pravidelně přinášíme informace o utrácení veřejných prostředků, nad kterým často zůstává rozum stát. Jelikož se souhrnně jedná o desítky textů, rozhodli jsme se od 1. června 2020 tyto materiály sjednotit, aby je měli čtenáři možnost lépe dohledat. Všechny články proto naleznete pod shodným tagem "Kam jdou veřejné peníze".
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…