Rozhněvaný občan podal trestní oznámení na Filipa. Litoval smrti Kim Čong-ila

25.12.2011 20:37

Občan České republiky František Matějka podává na šéfa komunistů Vojtěcha FIlipa trestní oznámení kvůli tomu, že vyjádřil lítost nad nedávným úmrtím severokorejského vůdce Kim-Čong-ila. Byla tím prý naplněna mimo jiných skutková podstata trestého činu propagace hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod člověka.

Rozhněvaný občan podal trestní oznámení na Filipa. Litoval smrti Kim Čong-ila
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KSČM Vojtěch Filip

„Vojtěch Filip provedl něco, co je podle mě ve svých důsledcích pro miliony žijících lidí horší, než když máte na zdi svého obýváku svastiku nebo sbíráte nacistické odznaky. Je čas zjistit, jak to vidí tento stát,“ píše v úvodu svého blogu František Matějka. Ten dále uvádí argumentaci, proč podal Policii ČR trestní oznámení na předsedu KSČM Vojtěcha FIlipa.

„Podávám tímto trestní oznámení na předsedu Komunistické strany Čech a Moravy a poslance Parlamentu České republiky Vojtěcha Filipa pro trestný čin, spáchaný podle § 404 Zákona č. 40/2009 Sb., Trestní zákoník,“ oznamuje Matějka.

Odůvodnění: Na základě informací zveřejněných médii se domnívám, že jmenovaný se tohoto jednání dopustil svou kondolencí ke smrti komunistického vůdce Severní Koreje Kim Čong-ila. Cituji její obsah:

„Vážený soudruhu, se zármutkem v srdci jsem přijal smutné zprávy, že Kim Čong-il, velký vůdce Vaší země, zemřel. Velmi jsme si vážili Kim Čong-ila, jenž se obětoval, aby přinesl blaho korejskému lidu, zajistil bezpečnost KLDR a dosáhl mírového sjednocení Koreje. Komunistická strana Čech a Moravy pevně věří, že Korejská strana práce překoná nynější smutek a nadále povede hrdinný boj korejského lidu za obranu socialismu ve Vaší krásné zemi. Přijměte, prosím, můj soudružský pozdrav.“

Rozhněvaný občan v závěru svého oznámení dodává, že hodlá zákonné normy, které aplikuje stát vůči svým občanům, aplikovat také v obráceném gardu a zjistit, jak si stát poradí s „aplikací stejného metru“.

reklama

autor: pas

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…