Rozhovor Andreje Babiše, který tu ještě nebyl. Podívejte se, co pronesl v rakouském médiu

18.04.2016 21:05

Rakouský deník Kurier přinesl rozhovor s Andrejem Babišem. Připomněl v něm, že jde o českého miliardáře, který už přes dva roky zastává post ministra financí a vicepremiéra v české vládě. A jeho hnutí ANO dlouhodobě vítězí v průzkumech. Novinář z deníku našich jižních sousedů se Babiše ptal především na uprchlickou krizi. A dostal odpovědi.

Rozhovor Andreje Babiše, který tu ještě nebyl. Podívejte se, co pronesl v rakouském médiu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Anketa

Kterého intelektuála máte nejraději? (Obnovené hlasování, spuštěno 19.4.)

hlasovalo: 6960 lidí

„Musíme být solidární, ale nemůžeme zachránit celý svět. Všichni uprchlíci chtějí utéct do Německa. No dobře. I všichni čeští důchodci by chtěli žít v Německu, ale nejde to,“ poznamenal Babiš s odkazem na to, že by i naši senioři chtěli dostávat německé důchody. Běženci také musejí vědět, že se všichni do Německa zkrátka nedostanou.

Evropští politici se však bojí říct to dostatečně nahlas. Není to politicky korektní. Politická korektnost ohrožuje Evropu. Český ministr financí také zdůraznil, že jeho názor na uprchlickou krizi byl vždy stejný, vždy tvrdil, že v první řadě musí Evropa chránit vlastní občany. Musí chránit Schengen, a to i za pomoci NATO. Dnes to začínají chápat i další politici.

Celý rozhovor v němčině naleznete zde.

Dohoda s Tureckem, kterou jménem EU uzavřela německá kancléřka Angela Merkelová, podle šéfa hnutí ANO nepovede k vyřešení krize. Merkelová by se prý měla v první řadě omluvit za to, že uprchlickou krizi svým postupem prohloubila. Stejně jako další evropští politici by si měli přiznat, že tzv. hotspoty musejí vzniknout mimo hranice EU. Evropané si mají pečlivě vybírat, koho pustí na své území, protože musejí mít na paměti, že Islámský stát a teroristé představují reálnou hrozbu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…