Rozlučka s Klausem je už přehnaná, uznali v LN

07.03.2013 8:28

Už i komentátor Lidových novin Daniel Kaiser považuje za přehnané velkolepé „oslavy“, které někteří lidé chystají k odchodu Václava Klause. Začalo to ve středu v Brně a ve čtvrtek si má Praha užít dokonce i symbolické shazování prezidenta z Karlova mostu do Vltavy. A to ještě nikdo neví, jaké překvapení chystá známý antiklausovský výtvarník David Černý. Podle Kaisera už toto chování naznačuje, že se bude jednat o patologický problém.

Rozlučka s Klausem je už přehnaná, uznali v LN
Foto: Repro ČT
Popisek: Končící prezident Václav Klaus při rozhovoru v ČT

Když si ve středu jel prezident Klaus do Brna vyměnit vyznamenání se svým slovenským kolegou Gašparovičem, rozhodla se parta místních nespokojenců náležitě oslavit, že se jedná o poslední Klausovu návštěvu ve funkci. Nestačil jim pouhý fakt, že kontroverzní prezident odchází, a ucítili potřebu mu na rozloučenou „ukázat záda“, neboli předvést specifickou spartakiádní sestavu.

Ve čtvrtek, když se hlava státu bude loučit v Praze, se očekává něco podobného. Skupina Visací zámek prý hodlá oprášit svůj starý hit „Prezident je buzna“ a výtvarník David Černý, který svou nenávist vůči Klausovi vždy dával s chutí najevo, prý chystá speciální překvapení.

V Lucerna Music Baru se pak má konat speciální rozlučkový koncert „Good Bye, Klaus“, kde kromě zmíněné pecky Visacího zámku má zaznít několik dalších protiklausovských hitů od různých interpretů.

Rozlučkové odpoledne má začít na Hradčanském náměstí kladením narcisek a propisek k živé Klausově soše, pokračovat průvodem ke Karlovu mostu,  nazvaném  „Vynášení Klause-Morany“ a skončit má demonstrací-veselicí na Václavském náměstí.

Plány všech těchto akcí nevěřícně sledoval i Daniel Kaiser, komentátor Lidových novin. Ten na názorové stránce deníku napsal: „Na neschopnosti těch lidí chovat se důstojně aspoň ve chvíli, kdy někomu něco končí, je něco patologického.“  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…