Rozpad Babišovy vlády. Vláda epidemiologů. No ale co Zeman... Padlo mezi novináři

25.02.2021 19:59

Novinář Petr Kamberský tvrdí, že menšinová vláda Andreje Babiše je v současné krizi pro zemi katastrofou. Je podle něj potřeba zavést vládu národní jednoty, kde budou sedět epidemiologové a další. „Až na to, že se všichni bojí, co by provedl ten člověk na Hradě, vláda sama o sobě to logicky nezabalí a opozice si nechce pálit prsty,“ nevidí východisko Kamberský.

Rozpad Babišovy vlády. Vláda epidemiologů. No ale co Zeman... Padlo mezi novináři
Foto: Repro Facebook
Popisek: Komentátor LN, Petr Kamberský

„Situace je zjevně zralá na úplně jinou vládu: vládu národní jednoty, vládu epidemiologů, vládu záchrany. Menšinová vláda vedená rezignovaným premiérem je to nejhorší, co nás v tuhle chvíli mohlo potkat,“ píše Kamberský rezolutně na svém facebooku.

Problém je ale podle něj ten, že k této situaci nejspíše nikdy nedojde. „Všichni se bojí, co by provedl ten člověk na Hradě. Vláda sama o sobě to logicky nezabalí a opozice si nechce pálit prsty,“ má jasno Kamberský a přidává slova šéfa odborů Josefa Středuly.

„Dlouho jsem stál stranou štvanice na vládu. Z dnešního jednání s premiérem jsem ale slušně řečeno rozladěný. Chtěl jsem znát konkrétní plány a řešení velmi vážné situace. Místo toho jsem byl svědkem něčeho, co zatím neumím vyhodnotit. Musel jsem se jít projít ven. Myslím si, že si opozice počká na to, až situace úplně krachne při vidině vysokého výsledku ve volbách,“ řekl v týdnu Středula po jednání tripartity.

Podle bývalého novináře ČTK Jakuba Dospivy je zde ale pořád možnost, že se vláda rozpadne. „Já myslím, že rozpad vlády kvůli nějaký zásadní věci typu obědy ve školní jídelně je tak nějak v logice dalšího vývoje,“ reagoval ironicky Dospiva.

Další se zejména bojí, že by pád vlády přenesl pravomoci na prezidenta Miloše Zemana. „Myslím, že se všichni bojí toho, že po pádu Babiše by to měl v rukou Zeman... toť vše,“ napsal exposlanec TOP 09 Michal Kučera.

„Myslíte vládu jmenovanou bez voleb mstivou rusko-čínskou loutkou?“ reagoval na Kamberského spisovatel Jiří Padevět.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: jma

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…