Rozprášili Rathův harém, všímá si bulvár změn na krajském úřadě

25.05.2012 7:41

Jsou mladé, krásné, mají rády luxus. A také Davida Ratha, pro kterého byly na středočeském hejtmanství ochotny udělat téměř cokoliv, všímá si bulvární deník Blesk v pátečním vydání. Deník již dříve přinesl informace o Rathově značné oblibě u žen.

Rozprášili Rathův harém, všímá si bulvár změn na krajském úřadě
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Rath si prý na svém krajském úřadě hýčkal některé své spolupracovnice, které za jeho vedení byly nedotknutelné. Přezdívalo se jim "Rathův harém" nebo také "tři Grácie". Řeč je o Johaně Novotné, šéfce veřejných zakázek kraje, Berill Maschekové, tiskové mluvčí exhejtmana, a Barboře Snopkové-Haberové, která měla na starosti vedení kanceláře bývalého hejtmana.

Anketa

Kolik let si zaslouží Rath?

37%
5%
4%
hlasovalo: 5413 lidí

Moravčíková jim nevěří

Jejich postavení ale skončilo s Rathovou vazbou. Všechny tři si teď prý budou muset hledat novou práci, pověřená hejtmanka Zuzana Moravčíková je ve svém úřadu nechce. "Nyní se řeší, jak s nimi ukončit pracovní poměr," řekla Moravčíková, která k Rathovým kolegyním nemá důvěru. Dodala, že větší personální změny nechystá.

Johanu Novotnou kromě výpovědi asi čeká i vyšetřování. K Rathovi totiž přišla z firmy ML Compet, která připravila zmanipulovanou zakázku na rekonstrukci zámku v Buštěhradu. Novotná stojí v čele ČSSD pro Prahu-východ a i když již dříve řekla, že s kauzou nemá nic společného, vedení sociálních demokratů ji vyzvalo k odstupu.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…