Roztržka kvůli perníčkům z Penamu: Fackoval se Metnar, pak ale nastoupil Hamáček a šéfka TOP 09 se potupně omlouvala

12.04.2020 18:20

Kauza „armáda rozváží perníčky“ přinesla v neděli odpoledne své vysvětlení. Ministr obrany Lubomír Metnar (za ANO) odmítá tvrzení radního města Loun Michala Kučery, že by vojáci přivezli zaměstnancům lounského domova pro seniory místo testovacích sad na koronavirus „velikonoční perníčky z Penamu“. Proti tvrzení se v neděli obrátila i Armáda ČR a ministr vnitra. Jan Hamáček na Twitteru situaci vysvětlil a odmítl tvrzení bývalého poslance Kučery. Poslankyně Adamová se omluvila.

Roztržka kvůli perníčkům z Penamu: Fackoval se Metnar, pak ale nastoupil Hamáček a šéfka TOP 09 se potupně omlouvala
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Hamáček

Michal Kučera se v sobotu postaral o rozruch svým statusem na Twitteru, že Armáda ČR přivezla do domova důchodců místo testů na koronavirus velikonoční perníky od Penamu. „Včera do našeho domova pro seniory přivezla Armáda ČR dvě veliké krabice. Všichni očekávali, že to jsou testovací sady na COVID-19 pro zaměstnance. V krabicích jsou ovšem velikonoční perníčky z Penamu,“ oznámil bývalý poslanec za TOP 09 Michal Kučera.

Ministr obrany to vyvrací slovy, že jde o šíření lži. „Armáda do Domova pro seniory v Lounech ani jinam žádné perníčky nepřivezla. Kdo to tvrdí, lže!“ reagoval v neděli dopoledne na svém Twitteru. Upřesnil, že vojáci včera v domově v Lounech v rámci chytré karantény dělali odběr vzorků u jedné seniorky.

„Víte, co je problém lhářů, pane ministře? Že jim nikdo nevěří, ani když třeba mluví pravdu...,“ napsal v následné diskusi Metnarovi uživatel Lukáš Vinter.

Anketa

Podporujete návrh SPD, abyste mohli v referendu hlasovat o vystoupení z EU?

97%
3%
hlasovalo: 26041 lidí
S důvěryhodností Metnarova vyjádření měl problém i přispěvatel do diskuse Stanleby: „Když si mám vybrat, jestli věřit náhodnému kolemjdoucímu, nebo bývalému členovi pohotovostních pluků, který ve volných chvílích pracuje na změně státního zřízení a podstrkává na bezpečnostní výbor zákony o sílení role státu, tak mám jasno.“

Další diskutér se pozastavil nad tím, proč k jedné seniorce musí jet několik vojáků. „Na to je třeba víc než jedna zdravotní sestra? Lubomíre, už nám zase lžete, co? Co se v mládí naučíš...,“ poznamenal John Galt.

V neděli odpoledne se proti tvrzení vymezila i Armáda ČR. „Armáda žádné perníčky nerozváží. Je to nepravdivá informace. Vojáci v domově v Lounech prováděli odběr vzorků v rámci chytré karantény,“ napsala na svém twitterovém účtu.

Vysvětlení přinesl také ministr vnitra Jan Hamáček. „Ke kauze ‚armáda rozváží perníčky‘. Před hodinou jsem mluvil s panem exposlancem Kučerou. Řekl, že perníčky dovezl do domova seniorů člověk, který řekl, že je od armády a předal pracovníkům zmíněné krabice. Žádná vojenská tatra a vojáci v uniformách... bylo to tak @MichKucera?“ napsal na Twitteru ministr vnitra a označil v příspěvku bývalého poslance.

V návaznosti na vysvětlení ministra vnitra reagoval poslanec Patrik Nacher a vyzval poslankyni Markétu Adamovou k tomu, aby se za šíření nepravdivých zpráv omluvila. „Takže šíření fake news? Omluví se @market_a  a další, co to hned šířili?“ napsal na Twitteru poslanec a přidal vysvětlující printscreen statusu Jana Hamáčka.

Adamová totiž dříve na Twitteru uvedla: „Tohle je ukázková privatizace státu. Armáda ČR dělá kurýrní službu firmě z premiérova holdingu. Je nutné vyvodit odpovědnost. Andrej Babiš tu není navždy, armádě musejí občané věřit, nesmí být podrývána rozkazy jako z absurdního dramatu,“ tweetovala předsedkyněTOP 09 Markéta Adamová. 

Zanedlouho po zveřejnění statusu Jana Hamáčka se skutečně Adamová omluvila. „Je namístě omluvit se @ArmadaTwetuje. Podle všeho šlo o akci fyzické osoby, která s Armádou ČR neměla nic společného a pouze zneužila jejího jména při distribuci perníčků z Penamu. Je mi nedorozumění líto, práce @ArmadaTweetuje si vážím a prosím občany o totéž,“ napsala na svém profilu poslankyně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…