Rozverný Bartoš se odvázal, polonazí fanoušci sebou škubali do rytmu. Koluje VIDEO z letní párty

22.09.2021 19:23

Lídr koalice Pirátů a Starostů a nezávislých (STAN) do sněmovních voleb a předseda Pirátů Ivan Bartoš ukazuje, že je muž mnoha tváří. Kromě aktivní politiky je jeho další velkou vášní láska k hudbě, a to v jejích mnoha krásách. Mladým lidem, jejichž zájmu se jeho politický subjekt těší především, se tak představuje i v roli rozverného dýdžeje. Že na tomto poli vzbuzuje zájem veřejnosti, dokazuje videozáznam, který v poslední době hojně koluje po českém internetu. Bartoš ukazuje, že neovládá jen harmoniku, ale i mixážní pultík.

Rozverný Bartoš se odvázal, polonazí fanoušci sebou škubali do rytmu. Koluje VIDEO z letní párty
Foto: Repro YouTube
Popisek: Ivan Bartoš ve svém živlu na technoparty (2020)

Anketa

Co chcete od příští vlády nejvíc?

hlasovalo: 27851 lidí
Je horký letní srpnový večer a v Dolánkách u Turnova se pomalu rozjíždí párty. Rozhodně ale není ledajaká, za mixážním pultem tentokrát předvádí své umění šéf Pirátské strany Ivan Bartoš. Poslechnout si elektronickou hudbu v jeho podání si nenechaly ujít desítky lidí.

Nedá se říct, že jde o prvoplánový politický tah před blížícími se sněmovními volbami. Ivan Bartoš se totiž dýdžejování začal věnovat už jako náctiletý a k této své zálibě se ve volném čase podle svých slov stále rád vrací.

A nelze mu nevěřit, na videozáznamu, který se v internetové obci těší velké pozornosti, nelze přehlédnout, že na festivalech je Bartoš doslova ve svém živlu. Při míchání své oblíbené hudby, kterou je psychedelický trance, často také nazývaný zkráceně jako psytrance, jenž vznikl v 80. letech v indickém státě Goa, se nepřestává vesele pohupovat do rytmu. Ovšem přitom stále zůstává soutředěný na svůj mixážní pult.

Akci si užívali i přítomní fajnšmekři, kteří jej přišli podpořit. Prostor před stage se plnila polonahými muži a ženami v bikinách, kteří na pirátskou elektronickou taneční hudbu energicky poskakovali, jiní se zlehka pohupovali s pivem v ruce. Bartoš se nechal slyšet, že lituje, že akce podobného formátu kvůli své vytíženosti stihne během roku nanejvýš šestkrát.

Ovšem muziku neváhá řadit i do pirátské kampaně. Za gramofony se uvedl už při kampani před parlamentními volbami v roce 2017, když objížděl česká města.

Nejvíce si však Ivana Bartoše lidé spojují s jeho harmonikou, se kterou objíždí česká města a obce i letos, kde na setkání s lidmi neváhá rovnou zazpívat i několik písniček. Těší jej, že v této souvislosti se o něm hovoří i v zahraničí, kde se proslýchá, že v čele českých Pirátů je muzikat a dýdžej s dredy.

 

 

 

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…