Ruská vyjádření podle Vystrčila stále více připomínají propagandu nacistů

15.05.2022 16:30 | On-line

Předseda Senátu Parlamentu ČR Miloš Vystrčil (ODS) promluvil na Terezínské tryzně. Prohlásil mimo jiné, že ruská propaganda spojená s vojenskou agresí proti Ukrajině stále více připomíná propagandu nacistickou.

Ruská vyjádření podle Vystrčila stále více připomínají propagandu nacistů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Senátu Miloš Vystrčil

Vystrčil zdůraznil, že Terezínská tryzna je událostí, která má lidem připomínat, co strašného se dělo za druhé světové války a má vést k tomu, aby se nic podobného neopakovalo. „Aby bylo lidstvo znovu a opakovaně varováno před šílenstvím nacismu a fašismu,“ poznamenal předseda Senátu Vystrčil před kamerami ČT s tím, že nacistická propaganda pracovala s velkým množstvím lží, které vycházely z hluboce zakořeněných předsudků.

Nacistické hrůzy se podle Vystrčila nesmí opakovat ani v době, kdy již třetí měsíc pokračuje ruská válka na Ukrajině.

Ruská federace v rámci této války využívá propagandistických nástrojů, které se stále více shodují s propagandou nacistickou.

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

„Žijeme totiž v době relativizace významu hodnot důležitých pro náš život. V době relativizace toho, co je dobré a co je špatné. V době relativizace pravdy a lži. Polopravdy, dezinformace a lži, překrucování slov a vět, včetně vět napsaných v naší Ústavě, se bohužel staly součástí našeho veřejného života,“ upozornil Vystrčil s tím, že na tyto polopravdy a lži je třeba si dát pozor.

Vystrčil připomněl, že to bude vyžadovat vytrvalost a odvahu.

„Lživé informace a lživá obvinění nejvyšších ruských představitelů vůči ukrajinskému prezidentovi, vůči Ukrajině, vůči svobodnému a demokratickému světu se totiž čím dál více podobají nacistické propagandě před 80 lety. Zatím podobají. Válka na Ukrajině ukazuje, jak je potřebné nebýt lhostejný k vlastní minulosti a k vlastním zkušenostem. Prosím, pamatujme na to každý den. Vytrvejme v podpoře Ukrajině a v podpoře Ukrajincům, která České republice vrací sebevědomí, perspektivu a mezinárodní autoritu,“ prohlásil Vystrčil.

Poděkoval všem, kteří Ukrajinu podporují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…