Ruské televizní vysílání: Drzý Scholz, zastavit plyn. Byla chyba, že jsme Němcům dovolili se sjednotit

26.06.2022 21:46 | Ze sítí

Velmi ostrá slova volil hlavní kremelský propagandista Vladimir Solovjov na stanici Rossija 1 vůči Německu. Uvedl, že byla chyba dovolit této zemi, aby po druhé světové válce dále existovala a následně se sjednotila. Píše to server Echo24.cz.

Ruské televizní vysílání: Drzý Scholz, zastavit plyn. Byla chyba, že jsme Němcům dovolili se sjednotit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Německé spolkové republiky

Vladimir Solovjov se v rozhovoru na stanici Rossija 1 velmi zostra pustil do Německa. Mimo jiné prohlásil, že byla chyba dovolit Německu, aby po druhé světové válce dále existovalo a následně aby se sjednotilo. Kvůli podpoře ukrajinské strany Solovjov také Berlínu nepřímo pohrozil útokem. 

Berlín zpočátku s podporou Ukrajiny velmi váhal, dodával jen obranné zbraně, nakonec přeci jen však – po tvrdé kritice ze strany pobaltských zemí nebo například Polska – poskytl mimo jiné i těžkou techniku. 

Solovjov mimo jiné na to konto v rozhovoru uvedl, že kancléř Olaf Scholz je poslední dobou neobyčejně drzý. „Řekl: Budeme Ukrajině pomáhat penězi i zbraněmi, dokud Putin nepochopí, že udělal fatální chybu. Něco vám povím. To Gorbačov udělal zásadní chybu, když dovolil, aby se Německo znovu sjednotilo. To byla chyba,“ sdělil Solovjov a pokračoval i tím, že „chybu udělal i soudruh Stalin, když rozhodl, že bychom měli umožnit Německu, aby dále existovalo. To byla chyba,“ řekl.

Moskva v současné době podle slov Solovjova by měla přestat Německu dodávat plyn. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…