Ruský student u soudu popřel, že by házel zápalné lahve na dům Stropnického

26.04.2016 11:05

Dvacetiletý ruský student Univerzity Karlovy Igor Ševcov dnes při své výpovědi u soudu popřel, že loni naházel zápalné lahve na dům ministra Martina Stropnického (ANO). Trestní spis označil za kombinaci „kapitol ze Švejka a estébáckých protokolů“. Ministr po mladíkovi žádá symbolickou jednu korunu za zkažené dětství jeho malé dcery, která se prý bojí opakování útoku.

Ruský student u soudu popřel, že by házel zápalné lahve na dům Stropnického
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničních věcí Martin Stropnický

„Policie využila toho, že jsem byl v určitou chvíli zmatený a nevěděl jsem, jaká mám práva,“ zpochybnil Ševcov u pražského městského soudu postup orgánů činných v trestním řízení. „Ptali se mě, na jaké demonstrace chodím a jaké jsou moje názory,“ stěžoval si. „Ta instituce je závadná,“ prohlásil o policii.

K útoku na ministrův dům uvedl na dotaz soudkyně pouze to, že se ho nedopustil. V daný den byl prý na demonstraci před pankráckou věznicí, poté se vrátil na studentské koleje v Suchdole a šel do klubu kvůli připojení na internet. Spát prý šel před jednou hodinou ranní.

Obšírněji se vyjádřil ke druhému bodu obžaloby, podle nějž hlídal u ruzyňské věznice, když tam jiný muž sprejoval po zdi anarchistické nápisy. „Chvíli jsme tam demonstrovali, jeden člověk ze skupiny šel pak stranou, tak jsem ho natáčel. Nemyslím si, že je to trestný čin, natáčet si mohu cokoliv,“ řekl. Jak se video následně dostalo na web, prý neví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…