Ruský student v USA souložil se svým kolegou. A Vladimir Putin z toho vyvodil tyto důsledky

06.10.2014 13:35

Včerejší editoriál amerického deníku The Washington Post kritizuje rozhodnutí Ruska zrušit výměnné pobyty ruských studentů v USA. Putino Rusko je prý plné homofobních a xenofobních tendencí.

Ruský student v USA souložil se svým kolegou. A Vladimir Putin z toho vyvodil tyto důsledky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Václavském náměstí v Praze se sešli odpůrci sankcí proti Rusku a zastánci Vladimira Putina

Anketa

Vadí vám ruské zákony postihující propagaci homosexuality?

9%
91%
hlasovalo: 16078 lidí

„Ruské úřady oznámily, že ruší výměnný studentský program FLEX, který umožňoval ruským studentým absolvovat roční studium ve Spojených státech amerických. Příští rok tak o tuto možnost přijde 230 mladých Rusů a Rusek. Ruský ombudsman pro dětská práva Pavel Astachov vysvětlil, že důvodem vedoucím k tomuto rozhodnutí byla skutečnost, že jeden ze studentů se rozhodl zůstat v USA u svého amerického homosexuálního partnera. Ruští studenti se tak stali dalšími obětmi války, kterou vede jejich vláda proti celému světu.“, konstatuje Washington Post.

„Toto rozhodnutí je jedním z mnoha důsledků napětí mezi Ruskem a Západem kvůli konfliktu na Ukrjaině. Odráží se v něm intelektuální zbabělost a nekulturnost, kterou jsou ruští politici v čele s prezidentem Putin pověstní po celou dobu svého vládnutí.“, pouští se americký deník do ostré kritiky ruských poměrů.

celý text v angličtině najdete ZDE

„Ve dnešním Rusku se silně projevují homofobní tendence. Putinova vláda se oficiálně zapojila do agresivní kampaně proti homosexuálům. Rusko v loňském rcoe přijalo zákon, který zakazuje „propagandu netradičních sexuálních praktik“. Těsně před Olympiádou v Soči ruský prezident homosexuální sportovce informoval, že se nemají v Rusku čeho bát, pokud „nechají na pokoji děti. Vedle homofocie je běžnou součástí ruského veřejného protoru také xenofobie, “ zmiňuje Washington Post poměry v Rusku.

„Rada pro mezinázordní vzdělávání, která organizuje výměnné pobyby FLEX, přitom zajišťuje, aby nebyly na ruské studenty vyvíjený žádné politické tlaky. „Za celých těch devět měsíců neuplynul ani jeden den, kdy bych o Rusko nemluvila s láskou a obdivem“, nechala se slyšet jedna z účatnic programu FLEX na sociálních sítích. Rusko nemá obavy z chování ruských studentů v USA. Domníváme se, že se ruská vláda obává, jak se budou studenti chovat, až se vráti do Ruska. Velmi vážně totiž hrozí, že budou méně ochotni naslouchat oficální státní propagandě a agresivní kremelské rétorice, v rámci které je Západ vděčným terčem nenávisti.“, jsou přesvědčeni autoři editoriálu.

„Prezident Putin dál pokračuje ve své křížové výpravě proti občanské společnosti a protikorupčnímu hnutí. Jeho vláda pronásleduje nevládní organizace, včetně ochránců lidských práv, gay uskupení, organizace na podporu ženských práv a upravuje zákony země tak, aby byly tyto organizace považovány za „cizí nepřátelské agenty“.“, píše se v americkém deníku.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: pro

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ať žije Ukrajina.“ Střelec na Fica: Důkazy se kupí jeden za druhým

15:15 „Ať žije Ukrajina.“ Střelec na Fica: Důkazy se kupí jeden za druhým

Juraj Cintula, který spáchal neúspěšný atentát na slovenského premiéra Roberta Fica, podporoval pror…