Rušno kolem vítězů cen Křišťálová Lupa: Milion chvilek zesměšňuje Babiše. Deník N zpochybněn...

23.11.2019 12:12

V pátek večer se opět udělovaly ceny českého internetu. V pražském Divadle Archa byly slavnostně vyhlášeny výsledky 14. ročníku ankety Křišťálová Lupa 2019. Cenu si odnesl i spolek Milion chvilek, jenž byl odbornou porotou zvolen jako nejlepší marketingová inspirace. Na svém facebooku se nyní chlubí, že trumfnul Babišovo „Čau lidi“. Například cenu Projekt roku si odnesl placený internetový Deník N, což ostře kritizuje předseda Strany nezávislosti České republiky František Matějka; podívejte se sami proč.

Rušno kolem vítězů cen Křišťálová Lupa: Milion chvilek zesměšňuje Babiše. Deník N zpochybněn...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace Milionu chvilek pro demokracii na pražské Letné

Anketa Křišťálová Lupa – Cena českého Internetu je pravidelným hlasováním veřejnosti a odborné poroty, v němž se vybírají a oceňují nejoblíbenější a nejzajímavější projekty, služby a osobnosti české on-line scény. Anketu pořádá server Lupa.cz, jehož provozovatelem je společnost Internet Info.

Veřejnost vybrala vítěze v celkem sedmi kategoriích. O výsledcích v jednotlivých kategoriích rozhodovali fanoušci ve veřejné anketě, do níž se přihlásilo 90 tisíc uživatelů, polovinu cen pak udělila odborná porota. 

Nejlepší marketingovou inspirací byl odbornou porotou zvolen spolek Milion chvilek, jenž vyburcoval lidi, kteří přišli na největší demonstrace od roku 1989. Iniciativa se o úspěch podělila na sociální síti se slovy, že porazili Babišův projekt „Čau lidi“.

„Křišťálová Lupa nás právě vyhlásila vítězem v kategorii Marketingová inspirace roku, kde jsme soupeřili i s Babišovým/Prchalovým Čau Lidi. Mimo nás tam bylo i dalších mnoho skvělých projektů. O to víc si vážíme, že Křišťálová Lupa ukázala na nás,“ sdílela iniciativa zprávu ve svém tweetu.

O něco později ještě spolek připojil příspěvek s obrázkem, v němž si dělá legraci z premiéra Andreje Babiše, který hledá lupu. A  doplnil, že má velkou radost z toho, že „se stali letošní marketingovou inspirací a že Milion chvilek zvítězil nad červenými kšiltovkami a celým profi týmem Marka Prchala“. „Tak dostojme tomu ocenění a rozšiřme co nejvíce novou výzvu,“ připojil výzvu na závěr.

Pozadu v v anketě nezůstal ani internetový Deník N, ale na jeho cenu, kterou získal za Projekt roku, se snáší vlna kritiky. A to především kvůli majetkové provázanosti. Poukázal na ni například předseda Strany nezávislosti České republiky František Matějka. „Chápu správně, že cenu Křišťálová lupa, kterou dostal Deník N, pořádá portál http://lupa.cz, který provozuje firma Internet info, kterou spoluvlastní Ján Simkanič, který je ředitelem Deníku N, který dostal ocenění Křišťálová lupa?“ podivoval se na svém twitteru.

Deník N si svou cenu odnesl za crowdfundingovou kampaň, ale také za odvahu, že se nebál zpoplatnit svůj veškerý obsah. Druhé místo získal v kategorii Zpravodajství a publicistika. Naopak anticenu si odnesla česká vláda za nedostatečný vývoj e-governmentu. Kompletní výsledky hlasování najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…