Rusové pokračují v teroru.Tlak je třeba ještě zvýšit, sdělil Zelenskyj EU

17.12.2022 14:15 | Ze sítí

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj upozornil, že Rusové mají stále dost raket, aby znovu a znovu bušili do Ukrajiny. Zelenskyj však v projevu ke spoluobčanům popsal, proč tento ruský teror Ukrajinci přečkají a odolají mu.

Rusové pokračují v teroru.Tlak je třeba ještě zvýšit, sdělil Zelenskyj EU
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj promluvil k lidem z Katedrály svaté Sofie v Kyjevě.

Hned v úvodu Zelenskyj poděkoval jak ukrajinským stíhačům, tak protivzdušné obraně. Všichni podle Zelenského odvedli kus práce a zneškodnili desítky raket. I tak ale zbývající ruské rakety a íránské drony způsobily nemalé škody.

„Všechny jejich dnešní cíle jsou civilní, a to jsou především zařízení pro zásobování energií a teplem. Pravděpodobně v důsledku této války bude význam slova ‚teror‘ pro většinu lidí na světě spojován především s takovými šílenými akcemi Ruska,“ upozornil Zelenskyj.

„V Kryvém Rogu celý den pokračovala demolice trosek obytného domu, který zasáhla jedna z ruských raket. Na seznamu mrtvých jsou zatím tři lidé. Upřímnou soustrast všem příbuzným... Více než deset lidí bylo zraněno, včetně dětí. Všem se dostává pomoci,“ pokračoval.

Energetici podle Zelenského dělají co mohou, aby co nejrychleji opravili škody způsobené na elektrické síti a ač to nějaký čas zabere, ukrajinský prezident nepochybuje, že se jednoho dne opět podaří uvést do provozu celou síť.

„Prosím všechny naše lidi, aby byli nyní trpěliví, a děkuji všem, jejichž úkolem je obnovit normální stav za všech okolností a v každé době. Žádám také představitele regionálních a místních orgánů, aby byli aktivnější při vytváření další rezervy energetické síly. Prosím o aktivnější spolupráci s podnikatelskou sférou, aby se k mapě bodů neporazitelnosti připojilo více firem. A všechny nyní žádám – samozřejmě pokud je to možné – aby se postarali o ty, kteří mají největší potíže... Starší lidi, rodiny s dětmi, vysídlence z válečných oblastí nebo z okupovaných území. Pokud můžete pomoci, pomozte, prosím,“ žádal ukrajinský prezident.

Rusové podle něj mají raket stále dost. Prý jich mají dost. Dost na to, aby provedli ještě několik takových úderů. Ale své spoluobčany ujistil, že Ukrajinci odolají. „Ať si uctívači raket z Moskvy slibují cokoli, stejně to poměr sil v této válce nezmění. Stále mají dostatek raket na několik takových těžkých úderů. My máme dost odhodlání a sebevědomí na to, abychom po těchto úderech vrátili úder sami,“ napsal Zelenskyj.

Nakonec zmínil ještě jednu věc. Fakt, že EU schválila další balík sankcí proti Rusku. A zdůraznil, že je třeba v tomto tlaku vytrvat. „Evropská unie schválila devátý balíček sankcí proti Rusku v průběhu války. Devátý, ale zřejmě ne poslední. Protože je zřejmé, že tlak je třeba zvýšit. Děkuji všem vedoucím představitelům a zemím, kteří bojovali za silnější balíček. Ale budeme spolupracovat s Evropskou komisí, s vedoucími představiteli zemí EU, s evropskou veřejností, aby stávající politika sankcí fungovala směrem k ukončení války a aby nedávala Rusku špatné signály – signály, že je někdo připraven tlak zmírnit,“ žádal ukrajinský prezident.

Poté Zelenskyj přišel s tradičním rozloučením „sláva Ukrajině“.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

9:44 Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

Oslavy osvobození od nacismu nabírají na českém internetu spád hned ráno. Šlechtic Jiří Lobkowicz oz…