Rusové, připravte se. Chystáme si na vás nové, krásné a šikovné rakety. Toto na pokraji války vážně vzkazuje Donald Trump

11.04.2018 18:22

Mezi Ruskem a Spojenými státy dál narůstá napětí. Ve vzduchu létají slova o tvrdých reakcích, o raketách létajících vzduchem a sestřelování těchto raket. Svět napjatě čeká, jak slovní bitva mezi USA a Ruskem skončí. 45. prezident Spojených států Donald Trump ještě přiložil pod kotel. Současně však naznačil podání ruky Rusku, které by mohlo vést ke smíru.

Rusové, připravte se. Chystáme si na vás nové, krásné a šikovné rakety. Toto na pokraji války vážně vzkazuje Donald Trump
Foto: Facebook D. Trump
Popisek: Donald Trump

Napětí mezi Ruskem a Západem dál eskaluje. Britská premiérka Theresa Mayová obvinila Rusko, že má prsty v útoku na bývalého ruského agenta Sergeje Skripala. Spojené státy přijaly další protiruské sankce, které tvrdě dopadly na několik ruských velkopodnikatelů. Prezident Ruské federace Vladimir Putin hledá cesty, jak jim pomoct. Jenže k tomu došlo ještě k použití chemických zbraní v Sýrii. K jejich použití mohla sáhnout vláda syrského prezidenta Bašára Asada, kterého Putin podporuje.

45. prezident USA Donald Trump dal najevo, že pokud mělo Rusko nějaký vliv na možné Asadovo rozhodnutí použít chemické zbraně, mělo by i Rusko nést svůj díl odpovědnosti. Trump také pohrozil, že pokud Bašár Asad opravdu stojí za útokem, musí počítat s patřičně tvrdou reakcí. Ke slovu možná přijdou i rakety.

Ruský prezident Vladimir Putin Trumpa varoval, že na rakety létající nad Sýrií ruská strana zareaguje a bude je sestřelovat. Netrvalo to však dlouho a Trump dal najevo, že chce mít ve slovní přestřelce poslední slovo. Použil svou tradiční zbraň – účet na Twitteru.

„Rusko slibuje, že sestřelí rakety vypálené na Sýrii. Tak se tedy Rusové připravte!“ napsal Trump v narážce na to, že rakety dříve či později vzlétnou. A jak prezident doplnil, budou "nové, krásné a šikovné".

„Neměli byste se přátelit se zvířetem, které plynem zabíjí lidi a užívá si to,“ doplnil Trump. Oním „zvířetem“ podle všeho myslel syrského prezidenta Asada.

„Naše vztahy s Ruskem jsou dnes horší, než byly kdykoli v minulosti, počítaje v to i studenou válku. Není pro to však důvod. Rusko potřebuje naši pomoc v těžkostech, kterými trpí jejich ekonomika. Můžeme to zařídit. Je lepší, když všechny národy na světě spolupracují. Zastavíme závody ve zbrojení?“ doplnil Trump.

Zlou krev mezi Spojenými státy a Ruskem podle Trumpa vyvolávají američtí demokraté a jiní následovníci exprezidenta Baracka Obamy, kteří podle Trumpa využívají ruskou kartu v boji proti Donaldu Trumpovi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…