Rusové se u nás bojí o život a zdraví, koluje internetem. Senátor Láska do toho rázně vstoupil

25.04.2021 6:10

Advokát a senátor Václav Láska se na svém facebookovém profilu rozepsal o tom, jaký je skutečný vztah Čechů k Rusům.

Rusové se u nás bojí o život a zdraví, koluje internetem. Senátor Láska do toho rázně vstoupil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Václav Láska

„Nejdřív zopakuju to, čím jsem se v minulých letech netajil. Spousty Čechů, zejména na úřednických postech, ale třeba i v řadách soudců, mělo a asi i má k Rusům a dalším postsovětským národům dost pohrdlivý vztah. To říkám jako advokát, který zastupoval lidi z postsovětských zemí před soudy nebo před cizineckou policií,“ poznamenal Láska. 

„To, co jsem tam zažil, bylo občas rovno ponižování. Nejotřesnější byl případ mladé Ukrajinky, které český řidič zabil na přechodu přítele a ji zmrzačil. Zastupoval jsem ji jako poškozenou, a soudce s ní zacházel jako čuně. Pohrdání z něj přímo tryskalo. O některých úřednících z cizinecké policie ani nemluvě,“ dodal. 

„Takové chování bylo a je rozšířené zejména u starší generace (u mladých po něm nevidím ani stopy). Proto jsem si to vykládal jako určitý druh pomsty (nebo nějaké vnitřní hloupé satisfakce). Prostě tvůj národ po nás desetiletí šlapal (a já neměl odvahu se tenkrát ozvat), tak teď ti to natřu,“ zmínil Láska a podotkl, že zprávy, které se nyní šíří po sociálních sítích o tom, jak se Rusové u nás bojí o život a zdraví, jsou ale lživé. 

„Nebo jak se jim Češi snaží pomstít za ‚Vrbětice‘. Vztah většiny Čechů k prostým Rusům se nemění. Možná se naopak trochu zlepšuje, protože spousty lidí se teď snaží důsledněji odlišovat mezi ‚putinovským Ruskem‘ a Rusem. Tyto lživé zprávy jsou součástí organizované dezinformační kampaně, která má odvést pozornost od Vrbětic a z obětí udělat pachatele. Tak jim to nežerme, prosím,“ zakončil Láska.  

Mgr. Václav Láska

  • BPP
  • Tento profil nevytvořil Václav Láska, proto zde není aktivní
  • senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…