S Hegerem se bavíme jako přátelé, říká ředitel VZP Horák

24.11.2012 18:11

Ředitel Všeobecné zdravotní pojišťovny Pavel Horák ve své funkci končí. Pro server Aktuálně.cz uvedl, že pro to existuje politická dohoda. V rozhovoru také řekl, že s ministrem zdravotnictví Leošem Hegerem se vždy bavili jako přátelé.

S Hegerem se bavíme jako přátelé, říká ředitel VZP Horák
Foto: Hans Štembera
Popisek: VZP

„Setkali jsme se v poslední době při více příležitostech, většinou na konferencích nebo na sjezdu ambulantních specialistů. Vždycky jsme se bavili normálně, vypadalo to, jako kdyby se bavili staří přátelé,“ odpověděl Horák na otázku, jak v poslední době probíhala komunikace mezi ním a ministrem.

Podle Horáka je jasné, že jde u postu šéfa VZP o politickou záležitost. „Teď jsem se zřejmě stal součástí nějaké dohody, kterou neznám. Proč nakonec ministerstvo zdravotnictví na mě a na pojišťovnu v posledním půl roce útočí, tak je to asi tím, že začalo ve zdravotnictví, co týče financí, přituhovat. A my jsme byli nuceni říkat, co jsou ty příčiny toho stavu,“ objasnil Horák.

Horák je připraven na ot, že by mohl v pondělí skončit. „Teď je to nejvážnější. Jsem tu od roku 2006, byl jsem jmenovaný v dubnu, nastoupil jsem v květnu. Pak se úplně změnila politická reprezentace. Tehdy mi začaly chodit maily, že za tři měsíce tě máme z krku, ty oranžový hajzle,“ říká ředitel VZP.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukazoval s Černochovou „zákaz Slovákům“, teď se Naď chlubí národním dresem. Lidé mu napsali své

4:46 Ukazoval s Černochovou „zákaz Slovákům“, teď se Naď chlubí národním dresem. Lidé mu napsali své

„Fotit se s cedulkou ‚Slovákům vstup zakázán‘ a potom se předvádět ve slovenském dresu může jen čist…