S Hrdličkou bych klidně šel na panáka, říká kancléř Mynář

09.08.2013 18:27

Kancléř prezidenta Vratislav Mynář se ve vyjádření pro server První zprávy.cz zastal lobbisty Tomáše Hrdličky, kterému hrozí vyloučení z ODS. Muž prezidenta Zemana poznamenal, že by s mužem, jenž bývá označován za jednoho z kmotrů, zašel i na panáka.

S Hrdličkou bych klidně šel na panáka, říká kancléř Mynář
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vratislav Mynář

"O tom pánovi už jsem slyšel tolik démonizujících věcí, že jsem si říkal, že bych se s ním měl potkat a dát si s ním panáka. Upřímně nevím, co jej vedlo k tomu, co udělal," říká Mynář. Ten se podle vlastních slov zná s poslancem Tomášem Úlehlou, který odmítl aktivně hlasovat proti Rusnokově vládě. Hrdlička se prý zase zná s místopředsedou SPOZ a poradcem prezidenta Martinem Nejedlým.

Stojí za pozornost, že kancléř Mynář příliš nevěří v rychlé rozpuštění sněmovny a brzké konání předčasných voleb. Není přitom schopen odhadnout, jak dlouho by zemi řídila Rusnokova vláda v demisi.

Pokud by na předčasné volby přece jen došlo, Mynář prozatím neví, zda by v předčasných volbách kandidoval za SPOZ, napřed by si rád vyslechl radu prezidenta Zemana.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…