S Kubou ve stínové vládě nebudu, ozývá se prý v ODS. Fiala čelí první vážné zkoušce

22.03.2014 10:01

Předseda ODS Petr Fiala narazil na první personální problém. Podle informací sobotních Lidových novin totiž musí řešit spory o křesla ve „stínové vládě“ občanských demokratů. Je o ně nebývalý zájem a to i navzdory současné slabé pozici strany v různých průzkumech voličských preferencí.

S Kubou ve stínové vládě nebudu, ozývá se prý v ODS. Fiala čelí první vážné zkoušce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čerstvě zvolený předseda ODS Petr Fiala

Jména „odborných mluvčích“ ODS pro jednotlivé politiky jsou zatím tajemstvím. Již teď je ale jasné, že finance povede Jan Skopeček a školství Václav Klaus mladší. A právě jméno exprezidentova syna budí v ODS vášně. Někteří členové si totiž stále ještě pamatují, že v roce 2008 Klaus přirovnal ODS k sektě a stranu opustil.

Podobně kontroverzně působí i exministr průmyslu Martin Kuba, který by mohl vést sekci hospodářství. „Kubovo jméno působí na řadu straníků bez přehánění odpudivým dojmem. V ODS lze i mezi kandidáty na pozice expertních mluvčích zaslechnout hlasy, že než být v týmu s Kubou, tak raději ve stínové vládě nebýt vůbec,“ píše deník.

O situaci ve straně zatím členové mluví jen potichu a mimo záznam, protože tým odborných mluvčích ještě nebyl uzavřen, ale pokud by se jedním z mluvčích měl stát i Kuba, byl by to podle nespokojenců první Fialův přešlap v čele strany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…