S kvótami jen strkáme hlavu do písku, řekl Telička. Pospíšil podpořil Maďarsko

16.09.2015 17:52

Europoslanci Jiří Pospíšil (za TOP 09) a Pavel Telička (ANO) v ČT24 komentovali současnou hrozivou situaci v Maďarsku, kde uprchlíci vzali do rukou klacky a kameny a zřejmě si chtějí cestu do EU probojovat ve střetu s maďarskou policií. A my se tu bavíme o kvótách, posteskl si Babišův Telička.

S kvótami jen strkáme hlavu do písku, řekl Telička. Pospíšil podpořil Maďarsko
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Pavel Telička

„Já rozumím tomu, že Maďaři chtějí chránit svoji hranici. Na rozdíl od Řecka a Itálie to opravdu dělají. A já se necítím kompetentní k tomu z Bruselu Maďarsku radit, co by mělo dělat,“ poznamenal europoslanec zvolený za TOP 09. Nedovolil si posoudit ani to, zda byl zákrok maďarské policie adekvátní, to musejí posoudit tamní příslušné orgány. My bychom podle Pospíšila měli pomoci např. uprchlickým táborům v Jordánsku, aby tamní obyvatelé žili v lepších podmínkách a nepodstupovali smrtelně nebezpečnou cestu.

Jednoznačně dal Pospíšilovi za pravdu jeho kolega z Evropského parlamentu Pavel Telička (ANO). „Nemůžeme strkat hlavu do písku tím, že se tu budeme bavit o kvótách,“ vyjádřil názor Telička. Problém má být podle jeho názoru řešen komplexně, což znamená podpořit jak uprchlíky na Blízkém východě, tak Maďarsko v ochraně hranic EU. Unie navíc musí jednat konzistentně. „Není možné napřed říkat, že přijmeme uprchlíky s otevřenou náručí, a krátce na to zostřit kontrolu hranic,“ rýpl si Telička do Německa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…