S požáry v Řecku pomáhá také Tatra

12.08.2021 11:51

Lesní požáry v Řecku, které ohrožují i hlavní město Athény, jsou nejrozsáhlejší za poslední desítky let. Na pomoc přispěchalo 22 zemí, včetně České republiky. V neděli večer všem hasičům, kteří se zapojili do akce, poděkoval řecký premiér Kyriakos Mitsotakis.

S požáry v Řecku pomáhá také Tatra
Foto: Tatra Trucks
Popisek: TATRA TRUCKS zrenovovala a ukázala jeden ze svých prvních dakarských závodních vozů.

Do Řecka, které od počátku srpna sužují velké požáry, vyrazilo 15 hasičských vozů a 36 českých hasičů. Po boku svých řeckých kolegů se zapojili se do likvidace požáru na poloostrově Peloponés. 
 

Anketa

Jste pro zrušení nošení roušek či respirátorů v supermarketech a obchodech?

hlasovalo: 17849 lidí
Tatra Trucks, jejíž vozy jsou při požárech nejvíce využívány, rozhodla, že jižnímu národu pomůže i dobrovolnou pomocí a do oblasti vyslala podpůrný servisní tým.
 
„Výjezd servisního vozidla jsme spolu s THT Polička začali připravovat na základě zpráv z médií, že se čeští hasiči do pomoci Řecku zapojí. Návrh na tuto podporu našim hasičům jsme následně projednali s brigádním generálem Davidem Karešem a gen.mjr. Vladimírem Vlčkem, kteří tento druh pomoci přivítali. Servisní vozidlo, jehož posádka je složená ze servisního týmu Tatra Trucks a THT Polička, odjelo do Athén v úterý večer,“ řekl Pavel Lazar, generální ředitel automobilky Tatra Trucks.
 
Vozy Tatra na legendárním podvozku pomáhají všude tam, kde je potřeba překonat náročný a nepřehledný terén. Standardně pomáhají s likvidací následků živelních pohrom, jako jsou povodně či zemětřesení. Naposledy takto Tatra zasahovala při odstraňování následků ničivého tornáda na jižní Moravě. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…