STAN a ODS ve středních Čechách sestavily stínovou vládu s cílem kontrolovat práci koalice

05.12.2017 20:54

Hnutí STAN a ODS ve středních Čechách sestavily stínovou krajskou vládu. Cílem je společně kontrolovat práci koalice a postupovat koordinovaně. Kromě bývalých radních za STAN a ODS jsou ve stínové radě například poslankyně STAN Věra Kovářová nebo starostka Smečna Pavla Štrobachová (za STAN). Na starosti budou mít dopravu, respektive sociální věci.

STAN a ODS ve středních Čechách sestavily stínovou vládu s cílem kontrolovat práci koalice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volba předsedy poslanecké sněmovny. I přes protesty Demokratického bloku byl zvolen Radek Vondráček z hnutí ANO

„Chceme spolupracovat jako dva stále oddělené politické kluby, nevzniká jeden dohromady,“ řekl dnes novinářům poslanec Vít Rakušan (STAN), jehož oblastí bude bezpečnost.

Předseda klubu krajských zastupitelů za STAN Věslav Michalik bude stínovým radním pro regionální rozvoj, šéf kontrolního výboru Ivo Šanc (za STAN) bude dohlížet na životní prostředí, bývalý radní Daniel Marek (nez.) na kulturu, zastupitel za STAN Zdeněk Hraba na investice a zastupitelé za ODS Tomáš Havlíček a Libor Lesák na finance, respektive majetek. Poslanci za ODS Martin Kupka a Jan Skopeček budou stínovými radními pro zdravotnictví a školství.

„Cílem stínové rady není kopírovat podobu skutečně vládnoucí krajské rady. Chceme představit odborné mluvčí, kteří budou přicházet s vlastními návrhy,“ uvedl Michalik.

Ve Středočeském kraji se v říjnu rozpadla původní koalice ANO, STAN, ODS a Nezávislých Středočechů, která vznikla po loňských krajských volbách. Hejtmanství nyní vedou ANO a ČSSD s podporou komunistů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…