STAN podepsal manželství homosexuálů. Ministr z ODS se přidal

07.06.2022 13:11 | Ze sítí

Piráti dlouhodobě dávají najevo, že podporují uzákonění manželství pro všechny i pro stejnopohlavní páry. Příslušný návrh podepsal i ministr kultury z řad ODS Martin Baxa. A teď se přidal i předseda STAN Vít Rakušan.

STAN podepsal manželství homosexuálů. Ministr z ODS se přidal
Foto: Repro Facebook
Popisek: Předseda hnutí STAN, Vít Rakušan

Ministr kultury Martin Baxa z ODS oznámil, že podepsal návrh zákona o možnosti uzavření manželství i v případě stejnopohlavních párů.

„Podepsal jsem návrh zákona o manželství pro všechny. Jsem přesvědčený, že bude prospěšný a povede ke zrovnoprávnění osob stejného pohlaví, protože pevný láskyplný svazek mezi lidmi by měl být rovnocenný pro všechny. A plně respektuji, že na tento institut existují rozdílné názory,“ napsal na Twitteru.

Ministr Baxa promlouvá

„Jsem pro manželství pro všechny, protože ve 21. století není místo na to, abychom měli občany dvou kategorií,“ prohlásil vicepremiér vlády Petra Fialy Vít Rakušan (STAN).

„Jedna skupina lidí s jinou sexuální orientací než většina, je diskriminovaná. Nemůžou uzavírat sňatek, nemůžou mít prstýnek jako my. Pojďme to napravit,“ doplnil k tématu někdejší hejtman Plzeňského kraje a dnes poslanec za STAN Josef Bernard.

Místopředsedkyně Sněmovny Věra Kovářová prohlásila, že jako matka chce, aby všechny děti, ať už si najdou jakéhokoli partnera, měly stejná práva.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…