STASI Merkelová páchá genocidu. Nejsi tu vítána. Lidé v Belgii dali najevo, co si myslí, kancléřce radši ukázali tleskající akademiky

13.01.2017 21:17

Německá kancléřka Angela Merkelová prožívá v posledních měsících asi nejtěžší momenty své politické kariéry. V důsledku své přistěhovalecké politiky a teroristických útoků ztratila podporu svých stranických kolegů i voličů. Oblibu navíc ztrácí Merkelová i v zahraničí.

STASI Merkelová páchá genocidu. Nejsi tu vítána. Lidé v Belgii dali najevo, co si myslí, kancléřce radši ukázali tleskající akademiky
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Merkelová

Naposledy se její klesající popularita za hranicemi Německa ukázala v Bruselu, kde by měla Merkelová převzít čestný doktorát od KU Leuven a UGent univerzity. Německá kancléřka byla univerzitou vybrána pro „její diplomatické a politické úsilí ke zvýšení prestiže Evropy a obranu hodnot, které umožňují kontinentu najít jednotu v rozmanitosti“. Zatímco bruselští akademici o svém výběru nepochybují, obyvatelé města jsou jiného názoru.

Místo oslavných ód a natěšených reakcí se před příjezdem Merkelové Brusel otřásá hněvem a nepřátelskými postoji. Rozzlobení aktivisté nad svými hlavami mávali transparenty se slogany „Merkelová není vítána“, „členka STASI Merkelová páchá genocidu Evropy“ nebo „Merkelová musí jít“. Účastníci demonstrace také rozvinuli transparent, kde ji obviňují ze spoluzodpovědnosti na berlínském teroristickém útoku z 19. prosince loňského roku.

Merkelová se s negativními reakcemi obyvatel země setkává prakticky při každém svém výjezdu mimo Berlín. Nevlídného přijetí se jí dostalo i loni zkraje října, kdy přijela do Drážďan oslavit Den německé jednoty, který odkazuje na znovusjednocení země. Místo ovací ve stoje kancléřku čekaly na náměstí východoněmecké metropole stovky rozčílených demonstrantů, kteří pískali a „bučeli“ po celou dobu jejího projevu.

Německá vláda a úřady jsou pod palbou kritiky nejenom proto, že do země přizvaly stovky tisíc migrantů, ale také kvůli tomu, že mnozí z nově příchozích se díky několika identitám dostali podvodným způsobem k tisícům eur v rámci sociálních dávek. Strůjce útoků v Berlíně, tuniský občan Anis Amri, podle zjištění vyšetřovatelů vystupoval pod čtrnácti různými identitami. Podařilo se mu tak v poměrně krátkém čase nashromáždit potřebné peníze pro uskutečnění svého bestiálního plánu.

Zneužívání sociálních dávek se však v dnešním Německu zdaleka netýká jen ojedinělých případů. Například v univerzitním městě Braunschweig zkraje tohoto měsíce zahájily úřady vyšetřování, v průběhu kterého zjistily, že se zejména afričtí migranti dopustili nejméně tří set jednotlivých podvodů při pobírání neoprávněných dávek. Místní vyšetřovatel z těchto problémů obvinil vládu, která dle jeho názoru zavedla až příliš pozdě otisky prstů při registraci žadatelů o azyl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Provazník

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…