Šabatová rozjela kampaň. Petr Holec si do ní kopnul

06.06.2022 19:00

Společnou kandidátku ČSSD, Zelených a Idealistů povede v Praze v nadcházejících volbách bývalá veřejná ochránkyně práv Anna Šabatová. Na spolupráci se Zelenými vsadili sociální demokraté jako na pokus o záchranu ve vysoké politice. Reportáž z akce přinesl server iDnes. A komentátor Petr Holec se ušklíbl, že se komunisté vracejí.

Šabatová rozjela kampaň. Petr Holec si do ní kopnul
Foto: Hans Štembera
Popisek: Anna Šabatová

Hlavní prioritou sociální demokracie, Zelených a Idealistů v Praze je podle Šabatové to, že bydlení je právem, že to není byznys. „Budeme se snažit, aby už v Praze nebyly privatizovány žádné byty, budeme se snažit zvýšit podíl bytů v netržním režimu,“ poznamenala Šabatová s tím, že za tím účelem bude docházet i k výkupu nějakých bytů. „Především město bude stavět jako investor. A také budeme podporovat družstevní výstavbu,“ uvedla někdejší ombudsmanka. 

Podle jejích slov jsou dalším tématem osoby pečující a jejich podpora a také péče o veřejný prostor. „Naším základním heslem je bezpečná a zelená Praha. Ve světle klimatických změn, které přijdou, pravděpodobně už v nich jsme a bude se to možná ještě stupňovat, chceme, aby Praha byla příjemným místem k bytí,“ zmínila Šabatová při zahájení kampaně do komunálních voleb.

„Žijeme ve velmi složité situaci ve světě, v Evropě, v České republice, ale také v hlavním městě Praze. A to nás vedlo ke spojení strany, která se věnovala sociálním tematikám a bojovala za sociální spravedlnost – a strany, která jako první pochopila, že naše planeta je konečná, má omezené zdroje a musíme se k ní chovat s respektem a šetrně,“ dodala Šabatová, kterou při zahájení kampaně sledovali i expremiér Vladimír Špidla či exministr zahraničních věcí Tomáš Petříček.

Komentátor Petr Holec spolu s tím vyjádřil na sociální sítí Twitter značné znepokojení. Jeho stručný komentář vypovídá o návratu totalitních praktik. „A komunismus je zpátky!“ uvedl ke společné kandidátce ČSSD, Zelených a Idealistů, kterou Šabatová povede.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…