Sabotáž očkování: Etzler zbořil úplně vše. To je zlé

25.10.2021 7:24 | Ze sítí

Počet nakažených covidem-19 narůstá, ale úmrtí se zatím drží hluboko pod průměrem toho, co Česko zažilo v zimě a na jaře. A do toho novinář a bývalý zpravodaj ČT v Číně Tomáš Etzler prohlašuje: „Neočkovaní neumírají dostatečně rychle.“ Tímto výrokem se mu povedlo popudit značné množství lidí, z nichž někteří vyjadřovali lítost nad tím, jak hluboko klesl, další se ptali, zda status zveřejněný v jedenáct večer byl vypuštěný pod vlivem alkoholu a nechyběli ani ti, kdo nešli pro nadávku daleko. Etzler však mluví o „potrefených husách“.

Sabotáž očkování: Etzler zbořil úplně vše. To je zlé
Foto: Repro Youtube
Popisek: Tomáš Etzler, novinář, bývalý zpravodaj v Číně

Anketa

Vydrží Fialova vláda až do řádných sněmovních voleb?

hlasovalo: 16140 lidí
Minulý týden zaznamenalo Česko nárůst pozitivně testovaných, prozatímním rekordem byl pátek, kdy pozitivních testů bylo 4240. Podle posledních čísel se v nemocnicích léčí s covidem 846 lidí, z toho 119 na jednotkách intenzivní péče. Jak média nezapomínají připomínat, většina pacientů jsou lidé neočkovaní. Úmrtí s covidem však zdaleka nedosahují hodnot z jara nebo z minulého podzimu.

To se zřejmě nelíbí novináři a bývalému zpravodaji CNN Tomáši Etzlerovi, který prohlásil, že „neočkovaní neumírají dostatečně rychle“.

A na sociálních sítích rozpoutal bouři proti své osobě, a to i od lidí, kteří s ním jinak souhlasí. „Dnes se pomalu nesmí říkat muž a žena, abychom se někoho náhodou nedotkli, na druhé straně pak tady morální maják paušálně a na principu kolektivní viny odsoudí všechny neočkované a je klid a pohoda,“ odsoudil Etzlerova slova poslanec ANO Patrik Nacher.

Poslanecký asistent Jaroslava Foldyny z SPD, Michal Walter Kraft k vyjádření podotkl: „To je ale krásné podněcování k nenávisti. Něco mi však říká, že tady se to smí. Holt není nenávist, jako nenávist.“ Jak jsme již několikrát informovali, Kraft je souzen za údajně nenávistné výroky v procesu, který označuje jako nespravedlivý.

„Díky takovým vyjádřením jsme krůček k násilím,“ shrnul krátce lékař Lukáš Pollert.

A reakce pršely dál, v drtivé většině nesouhlasné, a to i od těch, kdo jinak Etzlera dříve uznávali. „Celkem jsem sledoval Vaši práci, býval jste profesionál. Ale tímto výrokem jste zahodil vše dobré. I když budu hledat cestu ‚co tím chtěl básník říci‘, tak je ten výrok dost mimo,“ uvedl Martin. „Moc si Vás vážím jako novináře a autora, ale tímhle hledáte nové a hlubší dno. Smutný,“ řekl Tomáš Krajíček. „Nezlobte se, ale tohle je hodně pitomý výrok, jo a antivax rozhodně nejsem,“ reagoval na Etzlera Jaromír Krejčí. A speleolog Jan Lenart mínil, že se jedná o nové dno ubohosti komentářů. „Měl byste se omluvit,“ vzkázal.

„Do této doby jsem si Vás vážil a uznával Vás jako novinářskou špičku, která to má v hlavě a srdci srovnané. Ale tímto výrokem jste (nejen u mně) klesl na úroveň psů... Pevně doufám, že trestní oznámení na sebe nenechá dlouho čekat,“ vyjádřil se Martin Ježek.

„Jsem očkovaný, ale tohle bych v životě z huby nevypustil... Asi začínám chápat význam slova DEMOŽUMPA...“ pravil Ivan Šulek.

Nezanedbatelná část diskutujících měla také zato, že za Etzlerovým příspěvkem stojí alkohol, takže se objevovaly příspěvky jako „Máte trojku v žíle nebo už Vám definitivně z toho chlastu hráblo?“ nebo „Už nechlastej“ či „To Vám asi ujelo po nějaké kalbě nebo ještě na ní, ne?“ Tomáš Etzler svůj příspěvek zveřejnil v sobotu ve 23.06.

Nebyla nouze ani o ty, kteří se rozhodli Etzlerovi oplácet stejnou mincí a novinář se tak dočkal označení chudák, lidský odpad, ubohá, opovrženíhodná lidská troska, svině, fašista, alkoholik, zlý a zkažený člověk, debil, vypité prase, absolutní zrůda, tupec, kokot, hovado, intelektuál, zkurvená píča, průměrný havlista, chuj, hňup, morální dno, zlomyslný šmejd, duševní mrzák, megazmrd, dobytek, hnusná nula, zkurvysyn, ožrala, slušnej kripl a pravděpodobně i dalších.

A jak někteří podotkli, existují lidé, kteří se očkovat nemohou. „Tenhle zmrd, co přeje smrt mojí manželce, matce dvou dětí, která se nemůže očkovat, je to absolutní dno, které covid generuje. Já tak strašně přeji tomuto chudákovi pomalou a velice bolestivou smrt a strašně rád bych se mu při tom smál do obličeje. Dlouho mne takto nikdo nevytočil,“ uvedl jeden z nich.

Etzler se ovšem zřejmě omlouvat nehodlá a místo toho včera ve tři čtvrtě na devět hovořil o potrefených husách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…