Šafr a jeho web rozjeli velice intenzivní obranu Kalouska. Smetli i Bělobrádka, který si dovolil oponovat

07.12.2019 20:21

Politolog Bohumil Doležal vyrazil do boje na obranu Miroslava Kalouska. A ozval se bývalý předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek...

Šafr a jeho web rozjeli velice intenzivní obranu Kalouska. Smetli i Bělobrádka, který si dovolil oponovat
Foto: screen: Twitter M. Kalouska
Popisek: Miroslav Kalousek (TOP 09)

Předseda poslaneckého klubu Pirátů Jakub Michálek v rozhovoru pro server Aktuálně.cz prohlásil, že by TOP 09 měla zaniknout, aby se opozici ulehčil život. Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek Michálka uzemnil poznámkou, aby se staral o sebe.

Politolog Bohumil Doležal v komentáři na serveru Forum24.cz vyrazil na obranu TOP 09 a Kalouska zvláště.

Nejprve připomněl, že už druhý československý prezident Eduard Beneš přišel za druhé světové války s myšlenkou, že za časů T. G. Masaryka existovalo moc politických stran. A podporoval levicově laděnou Národní frontu, u které víme, jak to nakonec dopadlo. Na více než 40 let získali nad touto zemí nadvládu komunisté a demokracie měla utrum.

Poté se pozastavil nad pirátskou argumentací, proč by z politiky měl zmizet přímo Miroslav Kalousek. Tři čtvrtiny lidí mu prý nedůvěřují a údajně představuje překážku pro bližší spolupráci v opozici.

Podle pana Michálka má teď být obětován Kalousek, protože má špatnou pověst, podle průzkumů mu nevěří 3/4 lidí a pan Babiš na něj všechno svede.  Slovo nemravné mi pro takové uvažování připadá slabé a ohánět se přitom potřebou ‚konstruktivní alternativy‘ je něco strašného,“ zhodnotil uvažování Michálka politolog.

Svůj text uzavřel prohlášením, že k Pirátům má setrvalý odpor, který jen zesiluje s tím, jak Doležal sleduje chování Pirátů na zdejší politické scéně – zatímco TOP 09 je mu blízká, byť má k jejímu počínání mnohé výhrady a zdá se mu, že od voleb 2017 si svou pozici nijak zvlášť nevylepšila. Spíš naopak.

TOP 09 a Miroslava Kalouska se zastal také šéfredaktor serveru Forum24.cz Pavel Šafr, který na Doležalův text odkázal. A sám k němu přidal pár řádek.

„Tady je zásadní obrana Miroslava Kalouska a TOP 09 před hnusným útokem piráta Michálka. Napsal ji Bohumil Doležal. Řeči, že Kalouskovi nedůvěřuje většina lidí a že TOP 09 má zaniknout, považuji za nehorázné. Je to typicky babišovský útok na demokracii,“ okomentoval počínání Pirátů Šafr.

Jenže netrvalo dlouho a přihlásil se o slovo i bývalý předseda lidovců Pavel Bělobrádek. Konstatoval, že teď se Kalouskovi jen vrací to, co dříve sám dělal jiným.

„Je to nešťastné. Jen teď Mirek a topka zažívají, co dělal sám jiným. Třeba si na to s pokorou vzpomene,“ napsal doslova.

Šafr to však neponechal bez odpovědi. „Ano. On byl dost drsný vůči těm, co dělali Babišovi ve vládě křoví, aby mohl upevňovat svoji moc a zároveň čerpat dotace. Souhlasil jsem v tom s ním. Každý, kdo tu pomáhal tento obludný systém vytvořit, by se měl stydět,“ vypálil v narážce na skutečnost, že lidovci pod Bělobrádkovým vedením tvořili koaliční vládu s ČSSD a s hnutím ANO, kde byl Andrej Babiš ministrem financí.

Obrana Miroslava Kalouska

Obrana Miroslava Kalouska

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …