Šafrův časopis hovořil s Danielou Písařovicovou. Třeba o tom, jak je ČT „hyperkorektní“

11.09.2018 19:10

Moderátorka České televize Daniela Písařovicová se v rozhovoru pro server Forum24.cz rozhovořila o tom, že politickému tlaku na média nesmíme ustupovat.

Šafrův časopis hovořil s Danielou Písařovicovou. Třeba o tom, jak je ČT „hyperkorektní“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Písařovicová v rozhovoru mimo jiné podotkla, že se v televizi snaží o objektivitu a vyváženost. „Nejvíc jsem si to uvědomovala před prezidentskými volbami, zejména před druhým kolem. Editoři měřili, aby oba kandidáti měli úplně stejný počet sekund na vyjádření. Což už se může zdát přitažené za vlasy. Co změní dvě vteřiny, že? Vzhledem k neustálým výtkám a útokům chtěla mít ale ČT opravdu čisté svědomí a nechtěla, aby jí kdokoli cokoli mohl vyčítat,“ sdělila Písařovicová s tím, že televize byla v té době opravdu hyperkorektní.

Původní text ZDE.

„Prostor pro vyjádření dostávají všechny politické strany, vše se pečlivě zapisuje do tabulek. Ale je logické, že když je nějaká strana ve vládě nebo má ve Sněmovně větší zastoupení, že bude slyšet častěji. Všechno musíme vnímat v určitém kontextu – průzkumy měřící pouze jednu veličinu jsou opravdu vytržené z kontextu,“ řekla.

Písařovicová pak podotkla také to, že je to čím dál horší, pokud jde o tlak zvenčí. „Vždycky se budou ozývat politici, že se jim něco nelíbí, a budou se nás snažit usměrňovat. V tom případě bychom měli tím spíš vytrvat a nenechat se od našeho úsilí odradit. Tlaku ze strany politiků bychom v žádném případě neměli ustupovat. Ale doba je vyšponovaná, to je pravda,“ dodala Písařovicová a svěřila se i s tím, že je stále vnímána i hrozba zestátnění televize. A uzavřela, že i nadále se v televizi snaží všichni dělat svoji práci dobře a debatovat mezi sebou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …