Salvini zazářil ve volbách. A jeho první slova naznačila, kam se bude Itálie ubírat

27.05.2019 20:33

Dne 26. května 2019 se v Itálii volilo do Evropského parlamentu, v některých městech do komunálu a proběhly i jedny krajské volby. Díky tomu, že se tedy zároveň volili starostové a krajská vláda Piemontu, byla o něco vyšší účast, než kdyby probíhaly pouze eurovolby.

Salvini zazářil ve volbách. A jeho první slova naznačila, kam se bude Itálie ubírat
Foto: Repro Youtube
Popisek: Matteo Salvini

Volební nálada byla dost napjatá a mnozí očekávali, že Liga bude nejsilnější stranou, což nebylo samozřejmě jisté, protože probíhala silná antikampaň a to ze stran většiny médií, včetně koaličního partnera Hnutí 5 hvězd, o levicových stranách nemluvě.

Speciálně Hnutí 5 hvězd svými obstrukcemi vůči Lize dosáhlo pouze toho, že posílila bývalá vládnoucí a proimigrantská Demokratická strana - PD. Po tom, jakým způsobem tato strana vládla v minulosti a dostala do potíží celou zemi, by nikdo nečekal, že PD dokonce Hnutí 5 hvězd předhoní!

V těchto eurovolbách si pohoršily strany: Hnutí 5 hvězd, které v roce 2014 mělo 21,16% a v roce 2019 má pouze 17,07%, PD měla 40,81% a dnes má 22,69%, Forza Italia v roce 2014 měla 16,82% a teď má 8,79%.

Naopak Lega, která měla v roce 2014 pouze 6,16 a v březnu 2018 úspěšných 17%, má dnes 34, %. Navýšení ze 3,66% na 6,41 i u FdI( Giorgia Meloni).

Ve volebním štábu bylo zastoupení mnoha různých médií a to i mezinárodních, jako např. Japonsko. Salvini vystoupil s projevem, který učinil v jednu hodinu ráno. Začal tím, že políbil křížek a poděkoval za pomoc "tomu, co je nahoře" ... ne za pomoc Salvinimu a Lize, ale Itálii a Evropě. Dále mluvil Salvini o navrácení hodnot jako je naděje, hrdost, naše kořeny, práce a bezpečnost, jakož i o velké zodpovědnosti vůči milionům voličů.

I přes všechny předvolební ataky svých koaličních partnerů, vláda bude dál pracovat na vytvoření dalších potřebných zákonů v koaliční smlouvě.
S radostí také oznámil, že Lega je mimo vysokých procent na severu také první stranou v mnoha městech centrální a jižní Itálie.

Evropa má zájem o změnu

Salvini poděkoval všem, kteří se ve volbách angažovali jak členové a nebo třeba jako bezpečnostní složky atd ... a poděkoval také občanům, kteří se dostavili k volbám.
Salviniho cílem je dát Italům dobrou vládu.

Tisková konference pokračovala 27. května v 10:30 ráno - stále ve volebním štábu sídla Ligy v Miláně.

Tam Salvini zopakoval to, co již bylo řečeno s tím, že nejdůležitější téma bude snížení daní a proto jeho první schůzka bude na bázi ekonomického řešení s experty v tomto oboru. Neopomenul zmínit také skvělé výsledky některých zahraničních partnerů. Co se týká imigrace, tak připomenul, že např.v Riace (Kalábrie) a na ostrovech Lampedusa a Linosa je Lega první stranou! Takže je jasné, že v europarlamentu to bude i nadále žhavé téma.

reklama

autor: pas

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …