Samková spekuluje o roli generála Lorence při pádu komunismu a dnešní BIS

24.08.2012 9:04

Advokátka Klára Samková si přečetla na internetu o výroční zprávě Bezpečnostní informační služby a vzpomněla si na šéfa StB generála Lorence. Ten se prý mnoho let snažil komunistické pohlaváry přimět, aby se probrali z letargie a začali řešit situaci v zemi. Současní zpravodajci podle ní do politiků hučí stejně bezvýsledně.

Samková spekuluje o roli generála Lorence při pádu komunismu a dnešní BIS
Foto: hns
Popisek: Karel Schwarzenberg a Klára Samková

Výroční zpráva BIS varovala především před přetrvávajícím prorůstáním politiky a byznysu v regionech. „V řadě měst jsou vlivové skupiny schopny zasahovat do rozhodování zastupitelstev a eliminovat vliv funkcionářů samosprávy, kteří jim nevycházejí vstříc,“ píše se ve zprávě. Server IDNES.cz  následně připomněl, že tato regionální korupce a nefunkčnost státní správy má za důsledek růst vlivu ruských zpravodajských služeb, které už řadu let vší silou podporují "své firmy" i podnikatele, a právě regiony se stávají jejich novým hřištěm.

Advokátka a prezidentská kandidátka Klára Samková nebere tyto zprávy na lehkou váhu. Připomíná, že v naší historii už několikrát zpravodajské služby tušily katastrofu, ale politici její varování neposlouchali.

„Na úspěšném průběhu "Velké sametové" se obrovsky podepsal fakt, že generál Lorenc, velící STB, prostě odmítl chránit stávající režim a dal událostem volný průběh,“ připomněla na svém profilu na facebooku. Učinil tak prý proto, že straničtí činitelé jeho četná varování o neudržitelné situaci ve společnosti nebrali nejen vážně, ale nebrali je na vědomí vůbec.

„Zdá se mi, že dochází k opakování historie,“ poznamenala Samková.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…