Šarapatka: Kuba premiér, vláda s ANO? Jdu do ulic

01.09.2022 9:42 | Ze sítí

Kandidát do Senátu Zdeněk Šarapatka (za TOP 09) se vyjádřil k aktuální energetické krizi a k premiéru Petru Fialovi (ODS). Šarapatka hrozí, že bude-li třeba, vyjde do ulic. Popisuje mimo jiné i to, jak podle jeho názoru podráží Fialovi nohy jeho vlastní ministr spravedlnosti Pavel Blažek. A zmiňuje i to, jak by ODS mohla vládnout s hnutím ANO.

Šarapatka: Kuba premiér, vláda s ANO? Jdu do ulic
Foto: Hana Brožková
Popisek: Zdeněk Šarapatka

„Zapomínáme... Jak jsme se modlili, aby porazili Babiše. Aby zkrotili Zemana. Aby je vyhnali z našich životů. Aby republice vrátili jméno v Evropě. Ve světě. Věděli jsme, do čeho přijdou. K sekyře na roky a kráteru v rozpočtu za úplatky Bureše: za hlasy penzistů, ouřadů, tajných i strážníků u uren. Za pávy. Za servis bez hranic, za káry příbuzným za prachy od státu. Za tlusté pohodlí v přepychu paláců, za státní lesy a pole za babku pro byznys gaunera. Za kšefty z eráru na kontech privátu,“ poznamenal Šarapatka na svém facebookovém profilu.

„Vyhráli. Byli jsme nadšení. A nejvíc z Fialy. Po éře rozkladu a vládě zločince konečně majstrštyk: vzdělaná figura s formátem západu. Vyhráli… a za pár měsíců válka za rohem. Se zvěrstvy Putina. S kohouty na doraz. Se zásobníky, co nechal Havlíček bez plynu. S energií za prachy jak odněkud z vesmíru. Vyhráli... do kasy na nule, do dluhů na věky, rozjeté inflace a do cen jak ruleta. Nadšení umřelo a hrdost usíná: Fialu měníme za teplo na trenky. Svetru se nezastaneme, ať nejsme trapáci. Fialovi jde přitom po krku zjevně kus partaje. ‚Podle lidí děláme málo. Musíme se bavit s opozicí,‘ podráží mu veřejně nohy Blažek. ANO a SPD se tetelí blahem. Že se mluví o natěšeném Kubovi z ODS coby příštím premiérovi koalice ODS s ANO nebude náhoda. ‚Hejtman Kuba by byl skvělý premiér místo Fialy,‘ těší se Babiš. Hyeny cítí krev. Vděk nevděk a západ nezápad. Tohle jim přece nedovolíme, zlu se neustupuje! Bude-li třeba, jdu první do ulic. Přísahám…“ zmínil dále Šarapatka.

Aktuální výjimečné rétoriky některých členů ODS, především tedy ministra spravedlnosti Pavla Blažka a jihočeského hejtmana Martina Kuby, si povšiml také politolog Jan Kubáček.

Jak Blažek, tak Kuba totiž v posledních dnech ostře varovali před ohrožením politického systému země a krachem firem. „Pud sebezáchovy u obou. Situaci čtou více než detailněji. Uvědomují si, že společnost je velmi napjatá, frustrovaná a bojí se budoucnosti,“ analyzuje vystupování některých čelných představitelů ODS politolog Jan Kubáček.

„Uvědomují si, že došlo k unikátní situaci, kdy je stejně naštvaný vrátný jako šéf směny i jako majitel firmy, protože firmy mohou zkolabovat a česká ekonomika může mít problémy. Oba se snaží udržet rating svého jména a budoucnost ODS,“ říká Kubáček. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…