Saská Kamenice: V pátek proběhne další demonstrace

05.09.2018 21:50

Nepokoje v Saské Kamenici vzbuzují v řadách mainstreamových politiků i novinářů čím dál tím větší nelibost. Na sobotu se nicméně i tak chystají další demonstrace.

Saská Kamenice: V pátek proběhne další demonstrace
Foto: Vít Hassan
Popisek: Levicoví demonstranti v Chemnitz

Pozornost mediálního a politického mainstreamu se zaměřuje na AfD, Pegidu, údajné neonacisty či fotbalové chuligány a v neposlední řadě na hnutí Pro Chemnitz. Jak již redakce serveru ParlamentníListy.cz informovala v předchozích článcích, hnutí vzniklo již před devíti lety a má dokonce své členy v tamním zastupitelstvu. Právě toto hnutí stojí za organizováním několika demonstrací, kterých se účastnily tisíce obyvatel města.

Pro Chemnitz má aktuálně 22 tisíc příznivců a na svém facebookovém profilu svolali včera pozdě večer zakladatelé hnutí další demonstraci, která by se měla konat v pátek v 18:30. „Děkujeme vám za vaši přízeň. Boj o bezpečnou Saskou Kamenici pokračuje! Establishment si neuvědomil, že my chceme jen klidně a bezpečně žít. Dehonestování účastníků demonstrace považujeme za nechutné a bojujeme proti tomu,“ napsali organizátoři páteční demonstrace.

Pozvánka na další demonstraci získala přes 1200 lajků a do dnešního poledne ji sdílelo přibližně 1600 lidí. I z toho lze usuzovat, že lidé v sobotu opět vyjdou do ulic. Ostatní příspěvky ve skupině se takové pozornosti netěší.

Dále pokračuje také samotné vyšetřování vraždy pětatřicetiletého Němce, ze které jsou podezřelí syrský a irácký migrant. V jednom ze včerejších odpoledních příspěvků skupina Pro Chemnitz sdílí článek serveru Tag24, který je věnován vývoji dalšího vyšetřování.

Podle informací tohoto serveru byl vydán další zatykač na osobu podezřelou z vraždy Daniela H. Mělo by jít opět o iráckého migranta. Více informací již je také známo ke dvěma podezřelým, kteří již sedí ve vazbě. Údajný Syřan přišel do Německa v září 2015 a Iráčan předložil v listopadu 2017 migračním úřadům dokumenty, které se později ukázaly jako falešné. Proto byla jeho žádost o azyl v červnu 2018 zamítnuta. Stejně jako mnoho jiných, úřady jej nebyly schopny deportovat.

Nejenom facebooková skupina Pro Chemnitz, ale také deník Bild se věnuje koncertu proti rasismu, kterého se údajně účastnilo 65 tisíc lidí. Bild jej v titulku svého dnešního článku popisuje jako „27 minut nenávisti proti nenávisti“. Deník přitom poukazuje na skutečnost, že na koncertě proti údajné krajní pravici v řadách demonstrantů vystoupila na pódiu kontroverzní kapela, která mimo jiné zpívala o násilí vůči novinářům.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…