Schvaloval jste bombardování Srbska, bojíte se Boha? Herman odpovídá čtenářům

12.04.2015 18:40

Z PROFILŮ Nebojíte se Boha kvůli humanitárnímu bombardování Srbska ze strany NATO, které schvalujete? I na tento dotaz jednoho ze čtenářů odpovídal ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL). Šéf resortu odvětil, že je vděčen za svobodu a demokracii, ale nejen to.

Schvaloval jste bombardování Srbska, bojíte se Boha? Herman odpovídá čtenářům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr kultury Daniel Herman

„Nebojíte se Boha za své schvalování humanitárního bombardování Srbska, za podporu humanitárních intervencí lidu nepřátelskou NATO nebo za nenávist vůči tradičním hodnotám civilizace?“ ptal se ministra čtenář vystupující pod přezdívkou „Nosotonda“.

Šéf české kultury se prý dívá na věci asi trochu jinak, ale je rád, že máme svobodu, kde různé názory mohou existovat vedle sebe.

„Vážený pane Nosotondo, podle dikce vašich dotazů mám dojem, že nesdílíme příliš podobný pohled na dění ve světě. Jsem rád, že žijeme ve svobodné společnosti, kde se o různost svých úhlů pohledu můžeme i veřejně dělit. Nevím, z jakých informačních pramenů čerpáte, ale já naopak tradiční hodnoty, z nichž naše kultura a civilizace vyrůstají, sdílím. Právě z těchto pozic vycházejí mé názory na společnost i život obecně, s nimiž vy, zdá se mi, polemizujete,“ odvětil Herman.

V dalším z dotazů zaznělo jméno Hermanova stranického kolegy Mariana Jurečky, ministra zemědělství. Ten prý propaguje leccos a kultura by si zasloužila podobně viditelné akce. Ministr Herman v zásadě souhlasí, pouze poznamenává, že propagace kultury probíhá prostřednictvím péče o historické památky a podporou tzv. živého umění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…